Editörün SeçtikleriEkonomi

Dar gelirli ailelere 15.000 TL veriliyor: e-Devlet’ten başvurun! PTT’den hemen alabilirsiniz

Türkiye’de aile destek programı hakkında bilgiler paylaşılmaya başlandı. Bu noktada aile destek programı ödemelerinin devam edip etmeyeceği konusunda araştırmalar devam ederken soru işaretleri giderildi. Aile destek ödemesi hakkında yeni ayrıntılar paylaşıldı.

IBAN VEYA PTT’DEN ÖDEME

2 yıl önce seçimlere 1 yıl kala aile destek programı adı altında da yeni ödeme sistemi devreye alınmıştı ve dar gelirli vatanşlara destek ödemesi yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda ailede kişi başına düşen gelire göre farklı tutarlarda destek ödemesi yapılırken bu destek ödemeleri başvuru sırasında paylaşılan IBAN numarasına veya PTT üzerinden vatandaşların kimlik numarasına göre yatırıldığı da biliniyor.

YAPILAN DUYURU

Aile destek programı ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yardım ödemelerinin devam edeceği ifade edildi. Söz konusu duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“2022 yılında başlatılan Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi aileler 12 aylık süre ile desteklenmiş olup programın 1 yıl süre ile uzatılması ve 12 ay daha destek verilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerin ikinci 12 aylık dönemde de (Temmuz 2023- Haziran 2024) hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır”