Dar gelirli vatandaşa devlet 40 bin TL konut desteği sağlıyor!

Devlet ekonomik olarak zorluk çeken vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri gerçekleştiriyor. Konut desteği de bu desteklerin arasında yer alıyor. Dar gelirli vatandaşlara betonarme ev yapımı için 40 bin TL ödeme yapılıyor. Ödemeden faydalanmak isteyen vatandaşların, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şubelerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il veya ilçe şubelerine başvuruda bulunması gerekiyor.

Dar gelirli pek çok vatandaş, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşıyor. Bu kapsamda devlet vatandaşlara destek ödemesi yapıyor. 2021 yılı için bir aile betorname ev yapımı için 40 bin TL destek ödemesi alabiliyor.

Kime ne kadar destek ödemesi yapılıyor?

Hanelere ev onarımlarında 20.000.-TL, prefabrik ev yapımlarında 30.000.-TL, betonarme ev yapımlarında 40.000 TL’ye kadar destek ödemesi yapılıyor.

Yardımlardan faydalanmak isteyenlerin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardım va Dayanışma Vakıflarına şahsen başvuru yapması gerekiyor.

Kimler başvuru yapabilir?

18 yaş üstündeki vatandaşlar konut yardımına başvuruda bulunabilir. Ancak desteğe başvuru yapmak isteyenlerin hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olması gerekiyor. Ayrıca yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma şartı aranıyor. Konut yardımı için onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olması şartlar arasında yer alıyor.

Exit mobile version