Gündem

Dar gelirli vatandaşlar 100 TL ev kirası ödeyecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi dar gelirliler için harekete geçti. Bu kapsamda vatandaşlara 100 TL’ye konut kiralanacak. Kiralık konutlardan yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlar faydalanabilecek. İşte Ankara’daki o proje hakkındaki detaylar…

Ankara’da 2002 yılında Mamak Araplar Mahallesi’nde yapılan ve 18 yıldır atıl durumda bulunan Eserkent Sosyal Konutları Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi. Yenilenen konutlar, yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlar için kiraya çıkacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş daha önce konutlar için yaptığı açıklamada, “Bu 29 Ekim’de her hanede çifte bayram yaşansın istiyoruz. Mamak’ta yapılan ve 18 yıldır çürümeye terk edilen 400 adet 1+1 konutun tamamını yeniledik. Meclisimiz teklifimizi kabul ederse yeni evli çiftlerimize ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza çok uygun fiyata kiralayacağız.” İfadelerini kullanmıştı. Konutlar için şartların da belli olduğu öğrenildi. Buna göre, 100 TL’ye kiralan konutlar için şartlar şöyle:

100 TL kiralık konutlar için şartlar:

Başvuranların aylık gelirleri 3 bin TL’yi geçmeyecek. Bu rakam her yıl enflasyon artış oranına göre yeniden belirlenecek.

Aylık kira bedeli 100 TL olacak. Her yıl en fazla TÜFE oranında arttırılacak.

Kira ödemeleri 3-6 aylık periyotlarla yapılacak.

Engelli başvuru sahiplerinin ‘bakıma muhtaç’ olması ve bakıcıları ile beraber ikamet ediyor olması gerekli
.
Konutlardan yararlanma süresi 2 yıl olacak. Zorunlu hallerde Encümen kararıyla en fazla 1 yıl uzatılabilecek.

Tahsis işlemi öncesinde tahliye taahhütnamesi verilecek. Süre bitiminde, her hangi bir tebligata gerek kalmaksızın tahsis edilen konutun teslim alındığı şekliyle geri verilmesi zorunlu olacak.

Tahsis edilen konut başka bir şahısa devredilemeyecek.

Konutun elektrik, su, doğalgaz, telekom gibi faturaları ve bina ortak giderleri kullanan vatandaşlara ait olacak.

Yeni evli çift başvuruları için başvuru tarihinden en fazla 6 ay önce evlenmiş olanlar ile başvuru tarihinden en fazla 6 ay sonrasında evlenecek olanların başvuruları değerlendirmeye alınacak.

Başvuru sahipleri ikametgahlarının en az 6 ay öncesinden itibaren Ankara’da olduğunu belgelemek zorunda.

Başvurular, Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı tarafından alınacak. Gerekli inceleme, değerlendirme ve diğer işlemler Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak.

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları nelerdir? Başvuru evrakları nelerdir?

 

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları için istenen evraklar mülk ve mülk sahibinin hak sahipliğini gösterir belgelerdir. Kentsel dönüşüm kira yardımı alabilmek için bu belgelerin eksiksiz olarak toplanması gerekmektedir. Bunun yanı sıra doldurulması gereken belgelerin doğru bir şekilde doldurulması da son derece önemlidir. egehaber.comBu işlemleri yaparken belgelerde eksiklik veya bilgilerde yanlışlık yapılırsa kentsel dönüşüm kira yardımı alınamamaktadır. Bu gibi durumların tekrarı halinde başvuru süreci tekrarlanarak devam etmektedir. Bu nedenle gerekli evrakların eksiksiz olarak toplanması gerekmektedir.

 

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Kurumsal işte çalışmayana kötü haber: Kiralık ev verilmiyor!

Türkiye’de pek çok vatandaş kirada oturuyor. Ancak günümüzde ev sahipleri kiracı seçimlerini detaylandırmaya başladı. Daha önce öğrenciye ev vermek istemeyen ev sahiplerinin yerini, düzenli maaş almayan ve kurumsal çalışan olmayanları istemeyen ev sahiplerinin aldığı öğrenildi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Bakan duyurdu: Esnafa faturalar ve kira için hibe desteği geliyor!

Corona virüsü salgını sürecinde vatandaşa ekonomik destekler sağlayan devlet, esnaf için de kolları sıvadı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yapılan açıklamalar ile esnafa kira, elektrik, doğal gaz, su ödemeleri müjdeleri verildi.

Tüm dünyayı ekonomik olarak etkileyen corona virüsü salgını, Türkiye’de de vatandaşların zor günler yaşamasına neden oluyor. Bu nedenle hükûmet ekonomik kalkınma paketini devreye soktu. Paket kapsamında pek çok vatandaşa nakdi destek sağlandı. Son olarak ise esnaf için düğmeye basıldığı öğrenildi. Bu kapsamda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, global firmalarla da sosyal sorumluluk projeleri kapsamında görüştü.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

İzmir’de depremden sonra kiralık boş ev kalmadı!

İzmir’de 30 Ekim’de 6.9 büyüklüğünde meydana gelen şiddetli depremde çok sayıda bina yıkıldı ve hasar gördü. Depremden en çok etkilenen Bayraklı’da büyük korku yaşayan vatandaşlar evlerini değiştirmek istiyor. Daha güvenli evlere taşınmak isteyen vatandaşlar günlerce ev aradıktan sonra merkeze uzak yerlere dahi taşınmayı göze alıyor.

İzmir’de 30 Ekim’de 6.9 büyüklüğünde meydana gelen şiddetli depremde çok sayıda bina yıkıldı ve hasar gördü. Depremden en çok etkilenen Bayraklı’da büyük korku yaşayan vatandaşlar evlerini değiştirmek istiyor. Herkesin aynı anda ev arayışına girmesi nedeniyle kiralar arttı ve boş ev kalmadı. Daha güvenli evlere taşınmak isteyen vatandaşlar günlerce ev aradıktan sonra merkeze uzak yerlere dahi taşınmayı göze alıyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.