EkonomiGündem

Dar gelirli vatandaşlar dikkat: Çevre Bakanı Kurum’dan açıklama geldi!

Dar gelirli vatandaşlar dikkat! Isparta Kültür Merkezi’nde düzenlenen Karaağaç Millet Bahçesi, İlk Fidan Dikimi ve Toplu Açılış Töreni’ne katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dar gelirliler için konut projesi müjdesini paylaştı.

Isparta’ya toplam yatırım değeri 532 milyon lira olan bin 360 konut, 2 cami, restorasyon projesi, millet bahçesi ve sosyal donatıları en hızlı tamamlayacaklarını ifade eden Bakan Kurum, “Bugün bir önceki ziyaretimizde sizlere verdiğimiz bir başka sözü daha yerine getiriyoruz. Mutluluğun ve huzurun şehri Isparta’mızı, yeni konutlarına, çocuklarımızı sıcak ve güvenli yuvalarına kavuşturuyoruz. Keçiborlu’da kentsel dönüşüm projemiz kapsamında 61.6 milyon lira yatırımla tamamladığımız 167 konut, ticaret merkezi ve caminin açılışını yapıyoruz. Isparta’mıza hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımızın dar gelirli vatandaşlarımız için başlattığı 150 bin sosyal konut projemiz kapsamında Çünür Mahallemizde tam 1000 konut inşa ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu konutlarımızın tamamını hak sahibi 1000 Ispartalı ailemize teslim edeceğiz. Şimdiden yeni yuvalarımız, bereketli dükkanlarımız sizler için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

KONUT PROJELERİ TAMAMLANACAK

150 bin sosyal konut projesi kapsamında Isparta’ya 2 projede toplam 236 konut daha inşa ettiklerini dile getiren Bakan Murat Kurum, “Aksu’da 94, Eğirdir’de 142 konutumuz hızla yükseliyor. Ekim ayında, bu konutlarımızı da sizlere teslim edeceğiz. Tabi Isparta’mıza, Ispartalı kardeşlerimize yeni konut müjdelerimiz de var. Bugün itibariyle Sütçüler ilçemizde 124, Aksu ikinci etapta 159, Atabey 3. etapta 250, Gelendost 3. etapta 204, Senirkent’te 100, Gönen’de 71, Keçiborlu’da 340, merkez Kuleönü’nde 200, Isparta merkezde bin 350, Yalvaç’ta 200 konut olmak üzere toplamda 3 bin konutluk projemizi başlatıyoruz. İnşallah tüm konut projelerimizi en kısa sürede tamamlayacak Ispartalı kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız. Isparta’dan milletimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; dar gelirli olup da ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar; konutlar inşa etmeye, yeni yuvalar kurmaya, yavrularımızı mutlu etmeye; aşkla, şevkle, azimle devam edeceğiz” dedi.