Dar Gelirli Vatandaşlara Destek Geldi! Belediye “Ekmek İndirim Kuponu” Dağıtıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Fırıncılar odası arasında yapılan anlaşmaya göre dar gelirli vatandaş için ekmeği 1 lira daha ucuza almasını sağlayacak indirim kuponları dağıtılacak. Bu kupon ile 2.5 lira olan somun ekmek 1.5 liraya alınabilecek. Dar gelirli vatandaşın ekmek alma sorununu çözmeyi amaçlayan destek kampanyasının ne zaman kadar uygulanacağı bilgisi verilmedi.

Dar Gelirli Vatandaşa Ekmek İndirimi

Ekmek fiyatlarının artmasından dolayı vatandaşın zor günler geçirdiğinin farkında olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin dar gelirli vatandaş için ekmek indirim kuponu kampanyası başlattı. Gaziantep Belediyesi ve Fırıncılar Odası’nın ortaklaşa yürüttükleri destek kampanyasında 200 gr somon ekmeğin fiyatı 2.5 TL iken kuponla 1.5 TL’ye alınacağı vatandaşa duyuruldu.

Fişlerin Kabul Edilmediği İddiası

Belediye tarafından dar gelirlilere ekmek desteği için dağıtılan fişlerin her ekmek alımında 1 TL indirim yapıldığı belirlenmiştir. CHP eski ilçe başkanı Umut Yılmaz’ın ideasına göre dağıtılan bu fişler büyük zincir mağazalarında ve yerel en büyük market zincirinde bile geçersiz şeklinde açıklama yaptı. Ayrıca ilerleyen zamanlarda şeker ve diğer gıda ürünleri içinde fiş adı altında gıda karnesi uygulamasının başlatılacağı bu duruma karşı olduklarını açıkladı. Bazı vatandaşlar eski ilçe başkanını destekler nitelikte tepkilerde bulundular. Birçok markette fişlerin geçmediğini belirten vatandaş durumun çözülmesini talep etti

Gıda Yardımı Yapılacak

Gaziantep büyükşehir belediye başkanı Fatma şahin ekmekte olduğu gibi 126 bin dar gelirli vatandaş için çeşitli desteklerde bulunulduğunu belirtti. Özellikle bereketi ile gelen ramazan ayı boyunca 150 milyon TL’lik gıda paketi yardımında bulunacaklarına dikkat çeken başkan şahin ekmek ve gıda konusunda bir stok problemi yaşanmıyor vatandaşa he zaman destek olacağız şeklinde açıklamada bulundu.

Exit mobile version