Dar Gelirli ve İhtiyaç Sahibi Ailelere Para Yardımı: Her Ay 1.250 TL Verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Aile Destek Programı” ile ilgili yeni bir duyuru yayınladı. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yapılan aile destek programı ile ilgili ödemeler için geri sayıma geçildi. Bu programdan faydalanan aileler 2022 Kasım ayı ödemelerinin ne zaman hesaplarına yatacağını merak etmeye başladılar. İşte merak edilen detaylar…

Aile Destek programı kapsamında bakanlıkça yapılan düzenli ödemelerin miktarının arttırıldığı duyurusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Destek yardımlarına ayrılan bütçenin 15 milyardan, 40 milyara çıkarıldığını ifade etti.

 

Yapılan bütçe artırımı ile alakalı bakan Derya Yanık, “Daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemize 25 milyar lira daha ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda destek tutarını 850 ile 1250 TL’ye yükseltmiş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dar gelirli bir ihtiyaç sahibi ailelere verilen bu destek programına başvurular halen devam ediyor. Başvuruda bulunmak isteyenler “e-devlet” üzerinden müracaatlarını gerçekleştirebilirler. Ayrıca başvuru için gerekli link aşağıda verilmiştir Bu link üzerinden kimlik Bilgilerinizi doğrulayarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Aile Destek programına başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar…

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

-Türk vatandaşı olması,

-Mavi Kart sahibi olmaması,

-Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,

-18 yaşından küçük olmaması,

-Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması,

-Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

-Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

Başvuru Linki: https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti

Exit mobile version