Dar gelirlilere ödemeler başladı! Başvuru yapana her ay 3.000 TL para verilecek: Hemen bugün e-Devletten bakın

Çalışma hayatında yer alan kadınlara anne oldukları taktirde devlet tarafından her ay düzenli olarak nakit destek verileceği bildirildi. Bu destek tutarının 3 bin lira olduğu belirtildi ve çocuğuna bakacak kimsesi olmayan annelere bu destek verileceği ve bu destek sayesinde annelerin çalışma hayatına devam edebilmesi amaçlanıyor.

HER AY DÜZENLİ OLARAK VERİLECEK

Konu ile ilgili olarak SGK tarafından bir açıklama yapıldı ve bu açıklamada İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayan annelere çocukları için her ay düzenli olarak destek sağlanacağı vurgulandı ve desteklerin yalnızca çalışma hayatında aktif olan anneleri kapsadığı bildirildi. SGK 4A kapsamındaki anneler 0-2 yaş aralığındaki çocukları için başvuru yapabileceği duyuruldu.

E-DEVLETTEN BAŞVURUN

Proje dahilindeki bakıcıların İŞKUR, Mesleki Yeterlilik Kurumu ya da MEB onayı olan kurslardan belge alması şartı bulunurken çocukların 36 aylık olana dek 32 ay boyunca annelere düzenli olarak destek sağlanacağı, söz konusu destekten faydalanmak isteyenlerin başvurularını e-Devlet sistemi SGK kanalından yapması gerektiği vurgulandı.

ARANAN ŞARTLAR

Ayrıca bu destekler için bir de başvuru şartları bulunuyor. Bu şartlar ise şöyle:

– Başvurunun yapıldığı tarih itibariyle çocuğun 0-2 yaş arasında olması,

– SGK kayıtlarında annenin doğum izninde olmaması,

– Ankara, İstanbul ve İzmir’de yaşıyor olunması gerekiyor.

Exit mobile version