Defne Samyeli’nin ‘Refah’ yorumuna tepki yağdı!

İsrail’in Refah’ta yaptığı katliam sürüyor. Ünlü camiasından İsrail’e tepki yağarken, Defne Samyeli’nin ‘Refah’ yorumu sosyal medyada tepki çekti. Bir davete katılan Samyeli, Refah’taki katliamla ilgili ne düşündüğü sorulunca, verdiği cevapla tepkilere neden oldu.

DEFNE SAMYELİ’NİN ‘REFAH’ YORUMUNU TEPKİ

Samyeli, muhabirin “Refah’ta bir katliam yaşandı bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna “Bu sorunun da bu soruya verilen bütün cevapların da tribünlere oynamak olduğunu düşünüyorum. Bu konu on yıllardır devam eden altında çok farklı dinamiklerin olduğu bir konu. Taraflar konusunda haklı haksız demek, siz mikrofonu uzattığınızda iki satır ‘çocuklar ölmesin, gözyaşları dinsin. Savaş olmasın barış olsun’ demenin son derece yüzeysel günü kurtarmaya yönelik olduğunu düşünüyorum.

Elbette ki dünyada insanların katledilmesi kimsenin huzur içinde izleyebileceği bir şey değil. Bu dünyada sistem böyle olduğu müddetçe bizim askerlerimiz, ordularımız, silahlarımız olduğu müddetçe barışın olacağını düşünmek de son derece safça bir yaklaşım. Bu konuyu sabaha kadar konuşup tribünlere oynayıp içimizi rahatlatmış oluruz. Ben böyle düşünmüyorum.” şeklinde yanıtladı.

Exit mobile version