Değişen şartlar nedeniyle asgari ücret tarifesi güncellendi: Yeni asgari ücret tarifesi açıklandı!

Yapılan açıklamaya göre 2022 yılı asgari ücret tarifesi 15.08.2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere güncellendi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, güncelleme kararının değişen şartlar nedeniyle alındığı açıklandı.

Orman Mühendisleri Odası tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 2022 yılı asgari ücret tarifesi 15.08.2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere güncellendi.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

1-15.08.2022 tarihi itibariyle ilan edilecek ihalelerle ilgili muhtemel şikâyetlerde yapılacak inceleme ve soruşturmalar bu yeni tarife üzerinden yürütülecektir.

2-15.08.2022 tarihinden önce ilan edilen ihalelerle ilgili muhtemel şikâyetlerde yapılacak inceleme ve soruşturmalar ise 2022 yılı başında ilan edilen eski tarife üzerinden yürütülecektir.

3-Büro ve şirketler, Temmuz 2022 tarihi itibariyle asgari ücretin vergi dışı bırakılan miktarı ile oluşan fark nedeniyle Temmuz ayı ve sonrası maaşlarını, web sayfamızda güncellenmiş olan maaş hesaplama sekmesindeki EK-2 cetvele göre ödeyeceklerdir.

Orman Mühendisleri odası güncel asgari ücret tarifesi ve güncel maaş hesaplama ile ilgili detayları internet sitesi üzerinden duyurdu. Vatandaşlar söz konusu güncellemelere, https://ormuh.org.tr/asgari-ucret-tarifesi-guncelleme/ internet adresi üzerinden erişim sağlayabilirler.

Exit mobile version