Gündem

Delta Varyantı Geçirenler! Uzmanlar Bu Belirtiler İçin Uyarıda Bulundu!

Dünyada yaklaşık 200 milyon kişiye bulaşan ve tüm hayatı altüst eden koronavirüs endişesi devam ederken varyantları artmaya devam ediyor. En önemli varyant olarak bilinen Delta varyantı tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Delta varyantının ortaya çıkması vakalarda ciddi artışa sebep oldu. Uzmanlar delta varyantı semptomları konusunda uyardı.

Çocuklar Tehlikede mi?

New York Times’ın haberine göre delta varyantının hastaneye daha fazla çocuk gönderdiği iddia edildi. Henüz delta varyantının çocuklarda daha şiddetli hastalığa neden olup olmadığı tespit edilmedi. Ancak yüksek düzeyde bulaşıcılığı koronavirüs çocuk vakalarında artışa neden oluyor. pediatrik bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Richard Malley, ‘Delta varyantının aslında bir şekilde çocuklarda daha tehlikeli olabileceği olasılığı konusunda herkes biraz gergin’ açıklamasında bulundu.

Delta Varyantı Belirtileri

Delta varyantında koronavirüs’ e yakalananların aksine virüse tat ve koku kaybı olmuyor. Delta varyantı öksürük, nefes darlığı, ateş ve vücut ve baş ağrıları gibi belirtiler olduğu tespit edildi.

Baş ağrısı, boğaz ağrısı ve burun akıntısının artık en çok bildirilen koronavirüs semptomları olduğu açıklandı. 40’lı yaşların altındakilerde baş ağrısı (%66), boğaz ağrısı (%53), burun akıntısı (%49) ve ateş (%42), oranında görüldü.