Aydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla Haberleri

Denetimde yakalanan yanar: Manisa, Kütahya, İzmir, Muğla, Denizli, Aydın’da ehliyeti olanlar: 5 Ay içinde bunu yapmak zorunlu oldu!

Manisa, Kütahya, İzmir, Muğla, Denizli, Aydın’da ehliyeti olanlar vatandaşların 5 ay içerisinde yapması gerekiyor. Yapmayan vatandaşlar yapılacak denetimlerde para cezası ile karşı karşıya gelebilir.

Araç sahibi olan tüm vatandaşları ilgilendiriyor. Bu sene bitmeden ehliyet yenilenme işlemlerinin yapılması gerekiyor. Manisa, Kütahya, İzmir, Muğla, Denizli, Aydın ve diğer illerde yaşayan vatandaşlar, 31 Aralık 2022 tarihine kadar İlçe Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla eski ehliyetlerini yeni sürücü belgesi kartlarıyla değiştirebilecekler.

5 Ay kaldı

5 Ay sonra yani 31 Aralık 2022 tarihinden sonra eski tip ehliyetler geçerliliğini yitirecek. Vatandaşların 15 TL ehliyet yenileme ücretlerini vererek gerekli işlemi yaptırması gerekiyor.

Almanya’da da başladı

Sadece Türkiye’de değil Almanya’da da ehliyet yenilemeleri başladı. Ülkede 2033 yılına kadar milyonlarca kişinin ehliyetlerini yenilemesi bekleniyor. Yenileme işlemlerini yapmayanlar yine para cezası ile karşı karşıya gelebilirler.