Deniz Tutkusuyla İki Farklı Başarı: Yaşar Üniversitesi Öğrencisi Türkiye İkincisi Oldu

Yaşar Üniversitesi Sanatta Yeterlik Doktora öğrencisi Nermin Sena Özger, Antalya Sualtı Sporları Kulübü’nün üyesi olarak katıldığı TSSF Altın Palet Sualtı Görüntülüme Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı.

Kaş’ta düzenlenen şampiyonada, Özger ve ekibi, çeşitli kategorilerde çektiği fotoğraflarla Türkiye ikincisi olmayı başardı. Bu ödül, deniz tutkusunu ve profesyonelliğini birleştirerek elde edilen önemli bir başarı olarak dikkat çekiyor. Antalya Sualtı Sporları Kulübü, Geniş Açı, Modelli Geniş Açı, Makro, Tema (Tünikat deniz canlıları) ve Balık kategorilerinde yarıştı. 8 kişilik dalış ekibi arasında yer alan Nermin Sena Özger, Celil Çağlar, Öncel Yeleğen, Özgür Çavuş, Turusen Yüzbaş, Seyhan Tavukçular, Can Türktan ve Çağatay Arıcan’dan dört sporcu ilk 10’da yer alırken, ekip toplam puan ile Türkiye ikincisi oldu.

Denize Aşk ve Akademik Başarı

Foça’da doğup büyüyen Nermin Sena Özger, deniz yaşamına duyduğu derin sevgi ile akademik çalışmalarını birleştiriyor. Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği “atık midye kabuklarından yapay resif üretimi” projesi, denizdeki canlılara yaşam alanı sağlamayı hedefliyor. Aynı zamanda dalış eğitmeni olan Özger, bu yaz Yunanistan’ın Sisam Adası’ndaki Archipelagos Marine Conservation Institute’de staj yaparak deniz yaşamı ekolojisi üzerine değerli deneyimler kazandı.

Özger, özellikle kadınların denizle barışması için çeşitli projeler geliştirmekte. “Kız Kıza Dalıyoruz” ve “Kadın ve Deniz Çemberi” etkinlikleri ile kadınlara deniz sevgisini aşılamak için çalışan Özger, yeni projesi “Women For Marine Life” ile de kadınları deniz yaşamını koruma konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz Eylül ayında, bu proje kapsamında deniz ağırlıklı etkinlikler düzenlenerek kadınlar deniz ekolojisi hakkında bilgi sahibi oldu.

Gelecek Hedefleri ve Vizyonu

Nermin Sena Özger, “Amacım kadınların denize ilgisini artırmak ve onları deniz savunucuları haline getirmek. Eğitimlerin sonunda kadınlar, sertifikalı deniz savunucuları olabilecek,” diyerek hedeflerini ve vizyonunu ortaya koyuyor. Özger’in bu çabaları, deniz yaşamına olan tutkusunu artırarak daha fazla kadının bu alanda yer almasını sağlamakta.

Nermin Sena Özger’in deniz tutkusuyla elde ettiği başarı, sadece kendisi için değil, aynı zamanda tüm kadınlar için bir ilham kaynağı niteliğinde. Deniz yaşamını koruma ve tanıtma çabaları, gelecek nesillere de örnek olacak bir yol açıyor.

Exit mobile version