Kamu

DenizBank 6 ay faizsiz kredi desteğini açıkladı!

Corona virüsü salgını sürecinde kamu ve bankaların vatandaşlar için uygulamaya koydukları kredi fırsatları devam ediyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan Denizbank, üreticilere sağladıkları destekleri duyurdu. Banka Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından yapılan açıklamalarda, “Üreticinin tarımsal faaliyetini sürdürmesi için 6 aya kadar faizsiz dönem ile finanse ettiğimiz Üretici Kart tarafında yüzde 25 ciro artışı ile de desteğimizi sürdürüyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Salgın ülkeleri ekonomik olarak etkiledi. Bu nedenle Türkiye’de bankalar vatandaşlara çeşitli kolaylıklar sağladı. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 2020’nin genel anlamda olduğu gibi bankalar için de zor bir yıl olduğunu ancak her kriz döneminde olduğu üzere burada da farklı fırsatların karşılarına çıktığını söyledi. 2021 yılı için değerlendirmelerde bulunan Ateş, “Yıllar içinde gerçekleşmesini beklediğimiz dijital dönüşümü, küresel salgının etkisiyle birkaç ayda tecrübe ettik. 2020 yılının, dijitalde zorunluluğun yılı olarak tarihe geçeceği düşüncesiyle, biz de önceliğimizi, müşterilerimize en hızlı ve çevik şekilde hizmet vermeye devam edebilmek olarak belirledik ve bu yönde yatırımlar yaptık.” dedi.

Yapay zeka, veri bilimi ve blockchain gibi teknolojilerin artık bankalar ve hatta tüm endüstriler tarafından kullanıldığına işaret eden Ateş, DenizBank olarak bu alanlara yatırım yapma konusunda lider bankalardan biri olduklarını söyledi.

Dijital hizmetler öncelikli olacak

Ateş, 2021 ve sonrası için odaklarının dijital ve önceliklerinin mobil odaklı hizmetler olacağını vurguladı.

2021 yılını şekillendirecek gelişmeler içerisinde bankalar için kritik iki karar olduğunu aktaran Ateş, şunları kaydetti:

“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) dijital müşteri kimlik tespiti konusunda yaptığı değişiklik sayesinde artık herkes şubeye gitme ihtiyacı duymadan banka müşterisi olabilecek. Bu, bankalar ve fintekler arası rekabet şartlarını eşitlemenin yanında potansiyel müşterilerimizin de sağlık endişesi duymadan bünyemize katılması adına kolaylaştırıcı bir adım oldu. TCMB’nin Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi sayesinde artık e-para kuruluşları gibi bankalar da 7/24 EFT yapabilecek. Bu noktada TCMB ve BDDK’nın Türkiye açık bankacılık ekosistemi için aldığı kararların da sektörü değiştireceği görüşündeyim. Merkez Bankası’nın Bankalararası Kart Merkezi’ni (BKM) bünyesine katarak API teknolojisinin kullanımına bir standart getirmesi ve BDDK’nın yayımladığı yönetmelik ile açık bankacılığın sınırlarını net şekilde çizmesi, bankaların bu alanda fintekler ve diğer tüm teknoloji şirketleriyle iş birliği yapmasının önünü açıyor. DenizBank olarak 380’den fazla API noktamız ile geleceğe hazırız.”

KOBİ ve tarım bankacılığında şu ana kadar aktardığımız kaynak 50 milyar TL’ye ulaştı

Hakan Ateş, DenizBank olarak mevsimsel iş yapan ve salgından etkilenen tüm sektörlerin kredilerini yapılandırmaya gayret ettiklerini, 2020 yılı nisan-ağustos aralığındaki 5 aylık dönemde toplam turizm kredilerinin yüzde 42’sinin yapılandırmasını/modifikasyonunu sonuçlandırdıklarını bildirdi.

KOBİ ve tarım bankacılığında şu ana kadar aktardıkları kaynağın 50 milyar TL’ye ulaştığını aktaran Ateş, bu bağlamda tek banka olarak katıldıkları Nefes Projesi ve Çek Ödeme-OPEX Programı kapsamında Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğiyle toplam 55 bin KOBİ’ye 6 milyar TL kredi imkanı sağladıklarını kaydetti.

Ateş, salgın sürecinde sadece yeni kredi vererek değil, mevcut kredileri öteleyerek de dükkanlarını açamayan, gelir yaratmakta güçlük çeken KOBİ’lerin ve çiftçilerin yanında olduklarını söyledi.

Bu şekilde yaklaşık 4 milyar TL tutarındaki krediyi de ertelediklerini belirten Ateş, “Üreticinin tarımsal faaliyetini sürdürmesi için 6 aya kadar faizsiz dönem ile finanse ettiğimiz Üretici Kart tarafında yüzde 25 ciro artışı ile de desteğimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Türkiye’de toplumun tüm kesimlerine ulaşan bir hizmet ağına sahip bir kurum olarak salgın süresince hem çalışanlarının hem de müşterilerinin sağlığını ön planda tutarak kesintisiz hizmet vermeye devam ettiklerini aktaran Ateş, evden/uzaktan çalışma ve sağlık tedbirleri gereğince dijital bankacılık kanalına DenizBank ailesi olarak tam entegre ve yeni normaldeki bankacılık dinamiklerine, değişen geleceğe hazırız olduklarını sözlerine ekledi.

Üretici Kart sahibinin avantajları nelerdir?

• Üretici Kart’ın en önemli avantajı yılda bir kez ödemeli olmasıdır. Bu ödeme vadesi üreticinin üretimini yaptığı tarımsal ürününün desenine göre, yani hasadına göre belirlenebilir.

• Anlaşmalı işyerlerinden Üretici Kart ile yapılan alışverişlerde, üreticilerimiz 6 aya varan vade ve %0 faiz kampanya avantajından yararlanırlar.

• Üreticilerimiz Üretici Kart ile tarımsal işletme kredilerini DenizBank Şubeleri’nden ve ATM’lerden nakit çekebilir (7/24)ya da tarımsal faaliyetleri için ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetleri alabileceği DenizBank anlaşmalı işyerlerinde Üretici Kartlarını kullanabilirler.

• Üreticilerimiz Üretici Kart’ına dilediği zaman ödeme yapabilir, ihtiyacı olduğunda yeniden nakit çekebilir veya tarımsal girdi alışverişlerinde kullanabilirler.

• Üretici Kart sahibi olmak için URETICI yaz boşluk bırak, T.C. Kimlik numaranı ve bulunduğun ilin plaka kodunu aralarında boşluk bırakarak 3280’e SMS’le gönder.

Üretici Kart’tan kimler faydalanabilir?

• Bitkisel üretim ve hayvancılık yapan çiftçilik belgesi sahibi üreticilerimiz Üretici Kart’a sahip olarak, Üretici Kart’ın sağladığı ayrıcalıklarından faydalanabilirler.

• Detaylı bilgi almak ve Üretici Kart talebinde bulunmak için Tarım Bankacılığı hizmeti veren DenizBank Şubeleri’ne başvurabilir, 0850 222 6 800 no’lu DenizBank Tarım Hattımızdan bilgi alabilirsiniz.