Denizli Haberleri

Denizde kaybolan Denizlili iş adamı Yasin Cinkaya’dan 7 gündür haber yok

Denizli’nin tanınmış iş adamlarından Yasin Cinkaya, 14 Aralık tarihinde Aydın’ın Didim ilçesinden teknesiyle denize açıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Cinkaya’nın ailesi, kayıp ihbarında bulunarak yardım istedi. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan aramada, Cinkaya’ya ait boş tekne Eşek Adası yakınlarında bulundu ancak iş adamına ulaşılamadı.

Aramaların 7 gündür devam ettiği belirtilirken, Cinkaya’nın avukatı tarafından yapılan açıklamada, teknede herhangi bir adli olaya ilişkin bir emare bulunamadığı ve ilk tespitlere göre işadamının denize düşmüş olma ihtimali üzerinde durulduğu ifade edildi.

En son eşiyle görüşmüş

Avukat tarafından yapılan açıklamada, Cinkaya’nın 13 Aralık’ta Didim Marina’dan teknesiyle denize açıldığı ve en son aynı gün eşiyle 19.00 saatlerinde telefonla görüştüğü bilgisine yer verildi. Ancak daha sonraki saatlerde iş adamından herhangi bir haber alınamadı. Yapılan incelemelerde, teknede herhangi bir adli olaya işaret eden bir bulgu bulunmazken, Cinkaya’ya ait cüzdan, telefon ve diğer kişisel eşyaların teknede olduğu tespit edildi. Avukat, yapılan detaylı incelemeler sonucunda, Cinkaya’nın denize düşmüş olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, olayın tespit edildiği andan itibaren denizden, havadan ve karadan arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Avukat açıklamasında, basında ve kamuoyunda çıkan gerçek dışı haberlere itibar edilmemesi ve ailenin bu zorlu süreçte yanlış bilgilerle muhatap edilmemesi gerektiği vurgulandı. Yapılan açıklamada, Cinkaya’nın bir an önce bulunması temennisinde bulunuldu. Arama çalışmaları halen devam ederken, kamuoyuna gerçek dışı bilgilerin yanıltıcı olabileceği ve bu tür haberlere itibar edilmemesi önemle belirtildi.