Denizli Haberleri

Denizli Honaz’da düğünü atış poligonuna çevirenler yakalandı

Denizli’nin Honaz ilçesinde, bir düğün töreninde silahlarla havaya ateş açan 23 kişi, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından düğün kamera görüntülerinden tespit edilerek ‘Yıldırım’ adlı bir operasyonla gözaltına alındı. Ayrıca, düğünde 10 yaşından küçük çocuklara içki servisi yapan bir kişiye 120 bin lira para cezası kesildi.

Honaz ilçesi Kocabaş Mahallesi’nde gerçekleşen düğün sırasında meydana gelen silahla rastgele ateş edilme olayı sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nın Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) harekete geçti.

Düğün kameraları izlendi

Bölgedeki güvenlik kameraları ile düğün kamerası görüntülerini inceleyen JASAT ekibi, düğünde 23 kişinin tabancalar ve tüfeklerle havaya ateş açtığını belirledi. Bu olay sırasında, çocuklar ve kadınlar arasında yaşanan korku anları da kameralara yansıdı.

JASAT ve Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen ‘Yıldırım’ adını taşıyan operasyon kapsamında, şüpheliler evlerinde gözaltına alındı ve bu evlerde yapılan aramalarda 12 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 12 av tüfeği ve 1900 mermi ele geçirildi.

Çocuklara içki veren şahsa 120 bin lira ceza

Aynı düğün töreninde 10 yaşından küçük çocuklara içki servisi yaptığı tespit edilen bir kişi de gözaltına alındı. Bu kişiye, 18 yaşından küçüklere içki servisi yapmaktan dolayı 120 bin lira para cezası kesilirken, 23 kişi hakkında ise ‘Genel güvenliği tehlikeye sokmak’ ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet suçlarından adli işlemler başlatıldı.