Denizli, İzmir, Muğla, Uşak, Kütahya, Manisa, Aydın’da bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak mı?

Pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Son yapılan açıklamalara göre hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında illere göre esneklik getirildi. Peki, Denizli, İzmir, Muğla, Uşak, Kütahya, Manisa, Aydın’da bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak mı? İşte cevabı…

Milyonlarca kişinin beklediği normalleşme açıklaması dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Buna göre düşük riskli, orta riskli, yüksek ve çok yüksek riskli illerde sokağa çıkma yasağı ile ilgili değişiklikler yapıldı. Ege Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar ise Denizli, İzmir, Muğla, Uşak, Kütahya, Manisa, Aydın’da bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar.

Yüksek riskli iller

Yüksek riski iller arasında yer alan İzmir, Kütahya ve Muğla’da Cumartesi günleri saat 05.00- ile 21.00 arasında kısıtlama uygulanması beklenmiyor. Öte yandan Pazar günü kısıtlama uygulanmaya devam edilecek.

Orta riskli iller

Orta riskli iller olan Manisa, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar’da Cumartesi ve Pazar sokağa çıkma kısıtlaması artık uygulanmayacak.

Düşül riskli iller

Düşük riskli iller grubunda olan Uşak’ta hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

Exit mobile version