Denizli Haberleri

Denizli’de kahvehanede bacanağını öldüren şüpheli Sivas’ta yakalandı

Denizli’nin Honaz ilçesinde, bir kahvehanede meydana gelen silahlı saldırıda, husumetli olduğu bacanağı Galip Aldırma’yı (38) öldüren ve onun akrabası Abdulcabbar Aldırma’yı (41) da ağır yaralayan Fırat Ç. (28), olayın ardından Sivas’ta yakalandı. Fırat Ç., bacanağını eşinden boşanmasını sorumlu tutarak öldürdüğü iddiasıyla suçlanıyor.

Olay, Denizli’nin Honaz ilçesinde bulunan Yeni Mahalle Atatürk Caddesi üzerindeki bir kahvehanede dün saat 17.00 sıralarında gerçekleşti. Abdulcabbar Aldırma ve akrabası Galip Aldırma, kahvehanede otururken, aralarında geçmişe dayalı bir husumet bulunan Fırat Ç. ile aralarında tartışma başladı.

Tartışmanın giderek şiddetlenmesi üzerine Fırat Ç., tabancasını çıkararak Abdulcabbar Aldırma ile Galip Aldırma’ya peş peşe ateş açtı. Abdulcabbar Aldırma sırtından, Galip Aldırma ise başı ve sırtına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Bu şiddetli saldırı sonucunda, kahvehanedeki diğer müşteriler korku ve paniğe kapılarak kaçışmaya başladı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve polis gönderildi. Yaralılar ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne taşındı. Ne yazık ki, Galip Aldırma tıbbi müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Abdulcabbar Aldırma ise Denizli Devlet Hastanesi’nde hayati tehlikesi sürdüğü bildirildi.

Sahte plakayla Sivas’a kaçtı

Polis, olayın ardından hemen soruşturma başlattı ve şüpheli Fırat Ç.’nin Denizli’den ayrılarak Sivas’a gittiğini belirledi. Fırat Ç.’nin, kendine ait olmayan bir aracın plakasını kendi aracına takarak Sivas’a kaçtığı tespit edildi. Bunun üzerine Sivas polisi ile koordineli çalışma başladı ve şüpheli Sivas’ta bulunduğu hafif ticari araçla il merkezinde yakalandı. Fırat Ç., gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere Denizli’ye getirilmesi planlandı.

Fırat Ç.’nin, bacanağı Galip Aldırma’nın eşinden boşanmasını kendisine yönelik bir sorumluluk olarak gördüğü ve bu nedenle cinayeti işlediği iddiası gündeme geldi.