Denizli, Kütahya, Uşak, Manisa, İzmir, Muğla, Aydın, Afyonkarahisar dikkat: Bugün başlıyor!

Pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma 17 Mayıs tarihinde sona erdi. Türkiye kademeli normalleşme sürecine geçti. Bu kapsamda Denizli, Kütahya, Uşak, Manisa, İzmir, Muğla, Aydın, Afyonkarahisar ve diğer illerde saat 21.00’de başlayıp hafta sonunu kapsayacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile Türkiye’de kademeli normalleşme dönemine geçildiği bildirildi. Bu kapsamda hafta içi uygulanan tam gün sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Hafta sonu ise tam gün sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Bu kapsamda bugün saat 21.00’de sokağa çıkma yasağı başlayacak ve Pazartesi saat 05.00’a kadar devam edecek.

Marketler açık mı?

Tan gün kısıtlamanın uygulandığı hafta sonları ise A101, BİM, ŞOK, Migros ve Carrefour gibi zincir marketler saat 10:00 ila 17:00 arasında açık olacaklar. Vatandaşlar evlerine en yakın market şubelerine yürüyerek gidebilecekler. Ancak marketlerde uygulanan temel ihtiyaç ürünleri dışındaki ürünlerin satışındaki yasak hafta sonlarında devam ediyor.

Exit mobile version