Denizli Muğla Aydın dikkat! Acıpayam fay zonu büyük deprem üretebilir!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Muğla ve Adana’da meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremlerin ardından dikkat çeken uyarılarda bulundu. Görür, Acıpayam Fay Zonu’nun çok daha büyük bir deprem üretebilecek kapasitede olduğunu vurguladı.

Muğla ve Adana’da deprem

AFAD, Muğla ve Adana’da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklamıştı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda depremleri değerlendirdi.

Yukarıdaki harita, Acıpayam Fay Zonu’nun konumunu göstermektedir. Harita, Türkiye’nin güneybatısında yer alan Denizli ilini ve Acıpayam ilçesini göstermektedir. Haritada, Acıpayam Fay Zonu kırmızı renkte gösterilmiştir. Fay hattı, Acıpayam ilçesinin kuzeyinden geçmektedir.

Acıpayam fay zonu tehlike arz ediyor

Görür, Köyceğiz’deki depremle ilgili yaptığı değerlendirmede, Acıpayam fay zonunun çok daha büyük bir deprem üretebilecek kapasitede olduğunu belirtti. Görür, “Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede” ifadelerini kullandı.

Adana’da da risk var

Görür, Adana’daki depremin Savrun Fay Zonu’na yakın bir bölgede gerçekleştiğini ve bölgenin genel olarak gerilimli olduğunu söyledi.

 

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ…

AFAD SON DEPREMLER…

 

 

 

 

Exit mobile version