Denizli’de 2 yerleşim yerini alevler sardı! Hayvanlar yangından kurtarılıyor

Türkiye’de 31 ilde farklı noktalarda çıkan yangınla mücadele devam ediyor. Ekipler ve vatandaşlar yangını kontrol altına alabilmek için seferber oldular. Son olarak da Denizli’nin Buldan ilçesinde öğle saatlerinde başlayan yangın 2 yerleşim yerini tehdit etmeye başladı. Vatandaşlar, Türlübey ve Çamköy mahallelerini saran alevlerden hayvanlarını korumak için mücadele ediyor.

Denizli’nin Buldan ilçesinde öğle saatlerinde çıkan yangın Türlübey ve Çamköy mahallelerini tehdit etmeye başladı. Yerleşim alanına yaklaşan alevlerle mücadele sürüyor. Başta Manisa olmak üzere çevre illerden ekip takviyesi yapılan yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar karadan yoğun bir şekilde devam ediyor.

HAYVANLARI YANGINDAN KORUMAK İÇİN MÜCADELE EDİLİYOR

Bölgede bulunan sera ve ahırlar, sahipleri tarafından boşaltılmaya başlandı. Yangın tehdidi altında bulunan Türlübey, Alacaoğlu ve Debent mahallelerinde köylüler hayvanlarını alevlerden korumak için büyük mücadele veriyor.

Ahırlarından çıkarılan hayvanlar, sahipleri tarafından güvenli bölgelere götürülüyor. Zamana karşı verilen mücadele içerisinde dumandan etkilenen bir koyun, sahibi tarafından yangında göreli tankerden su içirilerek kendisine getirilmeye çalışıldı.

Exit mobile version