Denizli’de 20 mahalle karantinaya alındı!

Denizli’de 20 mahalle karantina altına alındı. Konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan duyuruda, Çal ilçesinde 17 ve Bekilli ilçesinde ise 3 olmak üzere toplamda 20 mahallenin karantinaya alındığı bildirildi.

20 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Denizli’de şap hastalığı nedeniyle 20 mahalle karantinaya alındı. Buna göre, Çal ilçesine bağlı Akkent Mahallesi’nde ortaya çıkan şap hastalığı yüzünden Çal’da 17 ve Bekilli ilçesinde de 3 olmak üzere toplam 20 mahalle karantina altına alındı.

Konuyla ilgili olarak Çal Kaymakamlığından yapılan açıklamada;

“İlçemiz Akkent Mahallesinde Şap Hastalığı çıkışından dolayı Akkent, Hançalar, Alfaklar, Hüseyinler, İsmailler, Şapçılar, Kocaköy, Süller, Bahadınlar, Sazak, Develler, Çalkuyucak, Çalçakırlar, Selcen, Kabalar, Yeşilyurt, Ortaköy mahallelerimizde ve Bekilli ilçesi Yenimahalle, Bahçeli ve Yahyalar Mahallerinde 13 Mayıs 2024 tarih ve 2024/1 sayılı İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararı’yla hayvan hareketleri kısıtlanmıştır.

Yeni alınacak İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararına kadar bu mahallerde hayvan giriş çıkışı yasaktır. Tedbirlerin dikkatlice uygulanmasını ve takip edilmesini dikkatlerinize sunarız” denildi.

Exit mobile version