Denizli HaberleriEge Haberleri

Denizli’de ‘ekmeğe zam’ karmaşası vatandaşın aklını karıştırdı

Denizli Fırıncılar Odası’nca ilan edilen fakat birkaç saatin ardından henüz onaylanmadığı duyurulan ekmek zammı, kimi fırıncılar tarafından hayata geçirildi. Yapılmış olan zam sonrası şehrin büyük bir kısmında düne dek 1.75 TL olan ekmek bugün itibarıyla 2.5 TL’den satışa çıkartıldı.

Ekmeğe zam geldi mi gelmedi mi?

Denizli’de geçtiğimiz Temmuz’da 200 gram ekmeğin fiyatı 1.50 TL’den, 1.75 TL’ye yükselmişti. Önceki gün bir açıklama gerçekleştiren Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, aradan geçen 5 ayın ardından maliyetlerdeki artışı gerekçe gösterip ekmeğin gramajının 230 grama, fiyatının ise 2.50 TL’ye yükseltildiğini açıklamıştı. Zamlı fiyatın 18 Kasım itibariyle uygulamaya geçeceğini duyuran Başkan Karadaban, ilk açıklaması sonrasında alınan zam kararının henüz Bakanlık tarafından onaylanmadığını, onay gelmeden zammı hayata geçirenlerin cezalandırılacağını ilan etmişti.

Denizli’de tartışmalara sebep olan ve halen Bakanlıktan onay gelmediği öğrenilen ekmek zammı, bugün kimi fırıncılar tarafından hayata geçirildi. Altında Denizli Fırıncılar Odası ibaresinin yer aldığı yeni fiyat etiketlerini camlarına asan bakkallar, 75 kuruş zam yapılan ekmeği 2,5 liradan satmaya başladı. Oda tarafından yapılan açıklamayla rahat bir nefes alan Denizlilier, bugün ekmek almak amacıyla marketlere gittiklerinde büyük bir şok yaşadı. Zammın geri alındığı haberiyle sevinen vatandaşlar, ekmeği 2.5 TL ödeyerek evlerine götürebildi.

“Çok fazla zam geldi”

Ekmek fiyatlarından şikayetçi olan vatandaşlar, “Dün 1.75 kuruşa almış olduğumuz ekmeği bugün 2.5 TL’ye aldık. Valilik tarafından zam gelinmeyeceği söyleniyordu. Fakat bugün birkaç marketi gezdiğimde hepsinde fiyatının aynı olduğunu gördük. Çok fazla zam geldi fakat yapacak bir şey yok” dedi.