Denizli’de kasiyer Merve’yi öldüren 6 kişi için ağırlaştırılmış hapis istemi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yaşanan trajik olayın ardından, Yusuf Söylemez’in (26) amcasının oğlu Hasan Söylemez’i (25) kovalayıp, markete sığınan Merve Acar’ı (28) pompalı tüfekle vurarak öldürmesine dair iddianame hazırlandı. İddianamede, Acar’ı öldüren Yusuf Söylemez ve olaya karışan, aralarında kız arkadaşının da bulunduğu 6 kişi için ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep edildi.

Olay, 20 Ağustos’ta Kayhan Mahallesi’nde gerçekleşti. Yusuf Söylenmez, kız arkadaşı Buse Simay Karakaya ile daha önce ilişki yaşadığı için aralarında husumet bulunan amcasının oğlu Hasan Söylemez (25) ile parkta buluştu. Buluşmada çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Hasan Söylemez, elindeki bıçakla Yusuf Söylemez’i yaralayarak kaçtı ve bir markete sığındı. Yusuf Söylemez, peşinden gidip, markette çalışan Merve Acar’a ve ardından Hasan Söylemez’e ateş açtı. Merve Acar olay yerinde yaşamını yitirirken, Hasan Söylemez yaralandı.

Olaya karışan 7 kişi gözaltına alındı

Olaya karışan 7 kişi, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Merve Acar’ın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede, Yusuf Söylemez’in ‘kadına karşı kasten öldürme’, ‘kasten öldürme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası istendi. Diğer şüpheliler Emircan Uyar, Muhammet Söylemez, Furkan Aygün, İsmail Bağlan, Tolga Gök ve Yusuf Söylemez’in kız arkadaşı Buse Simay Karakaya için ise ‘kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep edildi.

Yaralı halde bırakmışlar

Savcılık iddianamesinde, şüphelilerin bıçaklar ve tüfekle öldürmeye hazırlanarak olay yerine geldikleri, Hasan Söylemez’in kaçarak markete sığındığı halde ısrarla peşini bırakmadıkları belirtildi. Ayrıca, şüphelilerin olay sırasında birbirlerine engel olmamaları, Merve Acar’ın ve Hasan Söylemez’in yaralandığını bilmelerine rağmen uzaklaşmaları vurgulandı. Görüntülerde Merve Acar’ın bağırdığı ve şüphelilerin market içine ikinci kez ateş etmelerine tanıklık edildiği de iddianamede yer aldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte, olaya karışan 7 kişi hakkında dava süreci başlayacak.

 

Exit mobile version