Denizli Haberleri

Denizli’de kaza süsü verilen cinayet 5 ay sonra çözüldü!

Denizli’de 5 ay önce motosiklet kazasında hayatını kaybettiği bildirilen 64 yaşındaki Şahin Demirten’in, komşuları tarafından sopalarla dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Olay 16 Eylül 2023 tarihinde Acıpayam ilçesine bağlı Kelekçi Mahallesi’nde meydana geldi. Şahin Demirten’in komşusu Cihan G., 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak Demirten’in evine 500 metre kala motosiklet kazası geçirdiği ihbarında bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Demirten’in hayatını kaybettiğini belirledi. İlk incelemede kalp krizi geçirdiği için kaza yaptığı değerlendirilen Demirten, ertesi gün toprağa verildi.

Ailesi şüphelendi

Demirten’in çocukları, babalarının bugüne kadar hiç kaza yapmaması, olay yerinde gördükleri kırık sopa parçaları ve bölgedeki parça parça kan izlerinden şüphelendi. Cumhuriyet Savcılığına normal ölüm olarak rapor edilen dosyanın yeniden incelenmesi için dilekçe verdiler.

JASAT 4 ay boyunca 450 kişiyle görüştü

Savcılık, dosyayı Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektiflerine teslim etti. JASAT dedektifleri, 4 ay boyunca 450 kişiyle görüşerek, teknik ve fiziki takip yaparak olayı aydınlattı. Şahin Demirten’in komşusu olan Hasan G., eşi Makbule G., oğlu Cihan G. ve kızı Serap G.’nin cinayetten sorumlu olduğu belirlendi.

Öldürdükten sonra 112’yi aramışlar

Madde bağımlısı olduğu iddia edilen Cihan G., Şahin Demirten ile tartışmaya girdi ve tartışma büyüdü. Cihan G., öfkeyle Şahin Demirten’e sopa ile saldırdı. Ailenin diğer üyeleri de kavgaya dahil oldular ve Şahin Demirten’i sopalarla dövdüler. Cinayetin ardından ailenin, olayı kaza gibi göstermek için plan yaptığı belirlendi. Şahin Demirten ve motosikleti 50 metre sürüklendi ve yaralı şahıs taşların üzerine yüzüstü yatırıldı.

Suçtan kurtulmak için plan yapan aile, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kaza ihbarında bulundu. Ancak olay yerinde unuttukları odun parçaları, cinayetin aydınlanmasına önemli bir ipucu oldu.

Sorguda itiraf ettiler

Jandarma karakolunda sorgulanan şüpheliler, cinayeti itiraf ettiler. Şahin Demirten’i sopalarla döverek öldürdüklerini itiraf eden aile fertleri, dün olay yerinde yaptırılan keşfin ardından bugün Acıpayam Adliyesine sevk edildi.

Aile katillere tepki gösterdi

Demirten’in çocukları Ceyhun Demirten ve Ceylan Kaçar ile eski eşi Zühra Erten, adliye getirilen şüphelilere tepki gösterdi. Zühra Erten, “Katiller. Biz size ekmek aş verdik. Çocuklarıma acı çektirdiniz. Cuma günü öldürdünüz, Cuma günü tutuklandınız” diye bağırdı.