Denizli’de Kent Beyaza Büründü! Kar’ın Tadını Herkes Çıkardı!

Son günlerde kar yağışı gündemden düşmüyor. Türkiye’nin bir çok ili kara teslim olurdu. Kimi yollarda mahsur kalırken kimileri de kar yağışının tadını çıkardı. Denizli’de karla kaplanan iller arasındaydı. Denizli ‘de yaşayan halk beyaza bürünen şehrin tadını doya doya çıkardı. Soğuk havaya aldanmayan Denizli halkı 10 yıl sonra yağan kar’ı eğlenceye çevirdi. İşte Denizli’nin kar eğlencesi…

Leğen ve Poşetle Kaydılar!

Denizli 10 yıl sonra yeniden karla kaplandı. Kar kalınlığı 15-30 metre arasında değişen Denizli ilçelerinde ve mahallelerinde yaşayan halk kar yağışını coşkuyla kutladı. Sokakların ve caddelerin karla kaplandığını gören Denizli halkı, leğen, tepsi ve poşetle sokaklara inerek sokakları kayak merkezine çevirdi. Sadece çocuklar değil büyükler de kar’ın tadını doya doya çıkardı.

Denizli’de yaşayan halk kar keyfini doya doya çıkartırken vatandaş; ” kar’ın yağması çok iyi oldu. Ailecek tadını çıkartıyoruz. sadece biz değil toprak da kar sayesinde suya doyacak. Mahsullere de faydası olduğu gibi bize de eğlence oldu. Denizli’ye uzun zamandır kar yağmasını bekliyorduk” gibi ifadelerde bulundular.

Ailelerin her ferdi karda kaymaya devam ederken, kente başka illerden de akın etmeye başladılar. Caddelerde tutan buzu ve kar’ı fırsat bilip Denizli’ye koşanlar kızak, leğen ve poşetlerle yarış yaparak günlük hayatın stresini attılar.

Exit mobile version