Denizli’de okul müdürü bağış parasını dövize çevirip kendi hesabına attı iddiası

Denizli’de, TOKİ Ortaokulu ve TOKİ Şehit Armağan Akman İlkokulu müdürünün iddialara göre okula yapılan bağışı kendi hesabında tuttuğu ve parayı dövize çevirdiği öne sürüldü.

İki yıl önce bir iş insanının, okula rehber öğretmen aracılığıyla yapmış olduğu 65 bin lira bağışın ardından yaşandığı belirtilen olay, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan şikayetle gündeme geldi.

Kermesten gelen 26 bin lira da ortada yok

İddialara göre bağış parası, okul müdürü tarafından alındıktan sonra bir kısmı ile okulun ihtiyaç duyduğu fotokopi makinesi alındı. Ancak sendika tarafından yapılan açıklamada, iki yıl boyunca bağışın okul ihtiyaçları için kullanılmadığı ve müdür tarafından kişisel hesapta tutulduğu iddia edildi. Ayrıca geçen yıl okulda düzenlenen kermesten elde edilen 26 bin lira gelirin okul aile birliği hesabına yatırılmadığı iddiası da ortaya atıldı.

Soruşturma açılması istendi

Müdür C.T.’nin iddiaya göre geçtiğimiz günlerde, kermes geliri ile bağıştan kalan parayı kendi hesabından okul hesabına aktardığı öne sürüldü. Ödemenin toplam tutarının 58 bin liranın üzerinde olduğu belirtiliyor. Bu durum üzerine Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak bağış parasının dövize çevrilmesi ve müdürün parayı kendi hesabında tutmasının yasal olmadığını iddia ederek soruşturma açılmasını talep etti. Sendika temsilcisi Osman Dağlı, “Bahse konu sürecin hukuki yönden sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

Exit mobile version