Denizli HaberleriGündem

Denizli’de sondaj çalışması sırasındaki patlamada endişe arttı: Bölgeye araç girişi yasaklandı!

Denizli’de sondaj çalışması nedeniyle patlama meydana gelmişti. Yaşanan patlamanın 12. gününde de devam etmesi nedeniyle bölgeye araç girişi yasaklandı. Yayılan dumanın renginin siyaha dönmesi ve taş parçalarının çevreye yayılması endişeye neden oldu. Bu nedenle bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.

Denizli’de sondaj çalışmasında meydana gelen patlamalar 12. gününde de sürmesi nedeniyle endişe yaşandı. Bölgede çevreye siyah duman yayıldı. Bunun üzerinde güvenlik önlemlerinin artırılmasına karar verildi. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan sülfür gazı ölçümlerinde yanma riski olmadığı öğrenilirken, cadde üzerinde ulaşıma kapatıldı.

ARAÇ GİRİŞİ YASAKLANDI

12 gündür süren karbonmonoksit patlamasının basıncı nedeniyle ekipler müdahale etmekte zorlanırken, kuyu dron ile görüntülendi. Günlerdir süren ve çevrede korkuya neden olan patlamalarda metrelerce yüksekliğe ulaşan karbonmonoksitin aralıklarla siyah renge döndüğü görüldü. Kapatma çalışmalarının devam ettiği sondaj kuyusundan taş parçalarının fırlamaya başlaması nedeniyle sivil araç ve insan girişinin yasaklandığı bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındığı görüldü.