Denizli Haberleri

Denizli’ye yeni devlet hastanesi müjdesi: 400 yataklı hastane yapılacak

Denizli’ye, halihazırda bulunan 2 devlet hastanesine ek olarak yeni bir devlet hastanesi yapılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan 2024 Yılı Yatırım Programı’nın Kabulü ve Uygulanmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Denizli’ye 400 yataklı yeni devlet hastanesi inşa edilecek.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, program içerisinde, merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kuruluşlar, KİT’ler, özelleştirme kapsamındakiler, döner sermayeli kuruluşlar ve sosyal güvenlik kuruluşlarının yatırım projeleri yer alıyor. 2024 Yılı Yatırım Programı, 12’inci Kalkınma Planı’nda belirlenen temel politikalar, 2024-2026 Dönemi Orta Vadeli Program’da yer alan politika, öncelik ve bütçe büyüklükleri dikkate alınarak hazırlandı.

Bu yıl içerisinde başlanacak

Yaklaşık 80 bin metrekarelik bir alana inşa edilecek olan yeni devlet hastanesinin yapımına bu yıl içerisinde başlanması planlanıyor. Hastanenin tamamlanması hedeflenen tarih ise 2026. Toplam maliyeti 6 milyon 400 milyon lira olarak belirlenen hastanenin bu yılki ödenek miktarı ise 50 milyon lira olarak öngörülmüş durumda. Programa göre, Denizli Şehir Hastanesi ile PAÜ Diş Uygulama Hastanesi’ne de bütçe ayrılmış bulunuyor.