EkonomiGündem

Deposuna benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat: Fiyatta değişiklik oldu!

Akaryakıt fiyatlarındaki değişiklik her geçen gün devam ediyor. Dolar kurunun düşmesiyle akaryakıt fiyatlarına indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren benzine indirim geldiği öğrenildi.

Bu gece yarısından itibaren benzine 99 kuruş indirim geleceği öğrenilirken İstanbul, Ankara ve İzmir’de benzinin litresinin ne kadar olacağı açıklandı. İşte detaylar

BENZİNİN LİTRESİ NE KADAR OLACAK?

İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul’da 36 lira 79 kuruşa, Ankara’da 37 lira 35 kuruşa, İzmir’de ise 37 lira 45 kuruşa inecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.