Deposuna motorin alacaklar dikkat: Bugünden itibaren başlıyor!

Brent petrol ve döviz kurundaki değişkenlik nedeniyle akaryakıt sektöründe indirim yapılmaya başladı. Alınan bilgilere göre aracının deposuna motorin alacak vatandaşlara uyarı yapıldı. Bugünden itibaren motorinin litresi 2 lira v50 kuruş olacağı öğrenilirken İzmir’de de litresinin 27.64 TL’ye gerilediği bildirildi.

MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

İndirimin ardından İstanbul’da 29.99’dan satılan motorinin litresi 27.49’a düştü. Motorinin litresi Ankara ve İzmir’de 30.14’ten 27.64’e geriledi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK’nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Exit mobile version