Ekonomi

Deprem bölgesinde akaryakıta indirim: Bugünden itibaren geçerli olacak!

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Kahramanmaraş merkezli depremde etkilenen 10 il için bu gece yarısından itibaren indirim yapılacağını bugünden itibaen geçerli olacağı bildirildi. Bugünden itibaren motorin ve benzinde 1 lira 30 kuruş indirim yapılacağı bildirildi.

BU GECE YARISINDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, “Bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzin ve motorinde yapılacak indirimin, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ikmal sıkıntısı nedeniyle mağdur olmamaları için ilgili kamu kurumları ve dağıtım şirketlerinin temsilcileri olan PETDER ve ADER Başkanları ile yaptığımız görüşmeler sonucunda deprem bölgesinde bugünden geçerli olması kararını aldık. Bu konuda destek veren başta EPDK olmak üzere ilgili tüm taraflara ve dağıtım şirketlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Deprem bölgesinde akaryakıt sorunu yok. Tek sorun kötü hava koşulları” ifadelerinde bulundu.

İNDİRİM YAPILACAK

Okumuş, vatandaşları mağdur etmeden ikmallere devam edeceklerine işaret ederek, “Kötü hava koşulları nedeniyle iletişimde aksamalar oluyor. O nedenle POS cihazlarında sıkıntı yaşanabilir. Bayilerimizden tahsilat konusunda kimseye zorluk çıkarmamalarını rica ediyoruz. PÜİS olarak biz gerekli yardımı kendilerine yapacağız. Ayrıca hava, yol şartları dışında, keyfi herhangi bir nedenle vatandaşa yakıt ikmali yapmayan bayilerimizin de ağır bir şekilde cezalandırılacağının bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde bulunanlar bugünden itibaren motorin ve benzinin litresini yaklaşık 1 lira 30 kuruş indirimli alacak.