Kapsamı genişletilen deprem sigortası zorunlu hale geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin afetlere karşı hazırlıklı olması için önemli bir adım attıklarını duyurdu. 2024’ün 3. ve 4. çeyreklerinde zorunlu afet sigortası planladıklarını belirten Şimşek, bu sigortanın depremle sınırlı olmayacağını ve bütün diğer riskleri de kapsayacağını vurguladı.

Yeni sigortanın kapsamı genişliyor

Bakan Şimşek, mevcut deprem sigortasının sadece binaları kapsadığını, ancak zorunlu afet sigortasının diğer tüm riskleri de içereceğini açıkladı. Bu kapsamda, ev eşyası dahil olmak üzere çeşitli boyutlardaki risklerin sigorta kapsamına alınacağı belirtildi.

Türkiye’nin deprem riski taşıyan bir ülke olduğunu vurgulayan Şimşek, geçmişte yapılan reformların önemini ve gelecek için yapılacak hazırlıkların gerekliliğini dile getirdi. Zorunlu deprem sigortasının bir temel taşı olduğunu ifade eden Bakan, bu sigortanın yaygınlaşmasının ve kapsamının genişletilmesinin önemine dikkat çekti.

İklim değişikliği ve risk yönetimi

Şimşek, iklim değişikliğinin doğal afetler üzerindeki etkisine de değindi. İklim krizine karşı dirençli şehirlerin öneminin altını çizen Bakan, zorunlu afet sigortasının bu risklere karşı bir tedbir olarak önemli bir adım olduğunu belirtti.

 

 

Exit mobile version