Depremden sonra Uşak’ta battaniye fiyatları tepki çekmişti: Valilik açıklama yaptı!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki şiddetli depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Depremin ardından Uşak’ta battaniye fiyatlarının arttığına yönelik iddialar gündeme geldi. Uşak Valiliği tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Depremden sonra Uşak’ta battaniye fiyatlarının arttığına yönelik çıkan haberler vatandaşlar tarafından sosyal medyada tepkiye neden olmuştu. Uşak Valiliği çıkan iddiaların ardından konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Uşak Valiliği, konuyla ilgili yazılı açıklama yayımladı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada sosyal medyada deprem nedeniyle Uşak’ta battaniye fiyatlarının 100 liradan 250 liraya yükseldiği yönünde paylaşımların yapıldığı belirtilerek, ”İlimizde üretilen battaniyeler içerdiği materyalin türüne, kalitesine ve büyüklüğüne göre 100 lira ile 350 lira arasında fiyatlandırılmaktadır. İddia edildiği üzere deprem öncesi ve sonrasında fiyatlarda bir artış söz konusu olmamıştır ve Ticaret İl Müdürlüğümüzce bir suistimal tespit edilmemiştir. Kaldı ki depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren herhangi bir karşılık beklemeden 100 bin adet battaniyeyi bağış olarak toplayan Uşaklı iş insanlarımız, hayırseverlerimiz takdiri hak etmektedir. Bu sebeple ilimiz esnaf ve sanayicilerinin gerçeği yansıtmayan bir iddia üzerine eleştirilmesi ve ilimizin adının bu şekilde anılması bizleri derinden üzmüştür. Gün aslı olup olmadığına bakılmaksızın her dedikoduyu paylaşma günü değildir. Gün birlik ve dayanışma günüdür.” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version