GündemManşet

Dev markalar yangın için seferberlik ilan etti!

Türkiye bir yandan arka arkaya çıkan yangınlarla mücadele ederken bir yandan da el ele vererek yaraları sarmak için kampanyalar düzenliyor. Sadece vatandaşlar değil büyük markalar da destek ve yardım kampanyaları düzenlemeye başladı.

Hangi illerde yangın devam ediyor? 31 Temmuz Bodrum, Manavgat, Adana, Marmaris yangınında son durum! - Son Dakika Haberler

Türkiye’nin önde gelen zincir marketleri bölgede ihtiyaç duyulan malzemelerin tedarik edileceğini açıklarken, TOBB maddi yardımda bulunulacağını, TİM ve TESK de ağaçlandırma kampanyaları başlatılacağını ifade etti. TOBB 5 milyon lira destek verileceğini açıkladı. TİM ve TESK ise ağaçlandırma kampanyası başlattı.

CARREFOURSA

CARREFOURSA

Market zinciri tarafından yapılan açıklamada, “Antalya’nın Manavgat ve Akseki ilçelerinde çıkan yangınlar sonucunda bölgede yer alan kamu kurumlarına bugün su, gıda ve hijyen malzemesi dağıtımları yapmaya başladık. Yangından etkilenen tüm canlılar ve ormanlar için büyük üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Carrefoursa yangın bölgelerinde yer alan kamu kurumlarına su, gıda ve hijyen malzemesi dağıtımı yapmaya başladı.

MİGROS

Migros, Moneypay ile ödeme hizmetlerine giriyor - Webrazzi

Diğer büyük market zinciri olan Migros da açıklamada bulundu ve “Ülkemizin farklı illerinde meydana gelen yangınlarda zarar görenler için vakit kaybetmeden harekete geçtik. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kurtarma Ekipleri ile koordineli olarak ihtiyaç malzemelerini gerekli tüm bölgelere teslim etmek üzere yola çıkarttık.

Yangınların etkilediği herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; hayatını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

TURKCELL

20 bin çalışanı ile kademeli uzaktan çalışmaya geçen Turkcell'in kullandığı 5 servis - Webrazzi

Turkcell, afet bölgelerini yeniden canlandırabilmek adına 50 bin fidan bağışladı. Ayrıca şirket Cuma akşamı gerçekleşen “Turkcell Yıldızlı Geceler” açılış konserinden elde edilen geliri de fidan bağışında kullanacağını bildirdi.

Turkcell, yangından etkilenen bölgelerde iletişimin aksamaması için mobil baz istasyonlarını faaliyete geçirdi.  Yangınlara müdahale eden AFAD koordinasyonluğundaki tüm ekiplere, kesintisiz ve rahat iletişim kurabilmeleri için ‘Kahraman Paket’ adını taşıyan iletişim paketleri tanımladı.

SUNEXPRESS

SunExpress iletişim bilgileri, müşteri hizmetleri, rezervasyon ve iptal numarası - Airways Haber

Hava yolu şirketi bölgelerde ücretsiz ulaşım sağlayacağını bildirdi. Aynı zamanda şirket tarafından yapılan açıklamada,

“Antalya merkezli havayolu SunExpress, başlattığı kurum içi yardım kampanyası ile battaniye, yastık, gıda, hijyen kiti, giysi, çocuk bezi, dezenfektan, mutfak malzemeleri ve mama gibi ihtiyaç duyulan pek çok malzemeyi tedarik ederek Antalya Büyükşehir Belediyesinin yardım kampanyasına destek veriyor. Yaşanan yangın facialarının ardından ihtiyaç sahiplerine yardım göndermek isteyen dernek ve kuruluşların yardım malzemelerini hiçbir ücret talep etmeden ulaştıran hava yolu, yangın bölgelerinde çalışma yürüten AFAD, AKUT ve İtfaiye uzman ekip ve personelini ücretsiz taşıyarak Türkiye’nin yangınla mücadele çabasına destek veriyor.

Hava yolu ayrıca yangından etkilenen bölgelere uçuşu olan yolcuların biletleri için ücretsiz değişiklik ve açığa alma hakkı sunuyor. SunExpressin gönüllü çalışanlarından oluşan ve yardım taleplerini değerlendirip ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımları ulaştırmak amacıyla kurulan Guardian Angels (Koruyucu Melekler) komitesi, 2015 yılından bu yana yardım faaliyetlerinde aktif olarak rol alarak kurum içinde toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor” ifadeleri kullanıldı.