DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ESİAD Liderler Buluşması’nda konuştu: Seçimi kazanabiliriz ama Türkiye’yi kaybedebiliriz

Türkiye’de 2023 seçimleri heyecanı giderek artıyor. Seçimler adına partilerin propaganda çalışmaları devam ederken, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ege Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) tarafından İzmir’de bir otelde gerçekleştirilen “ESİAD Liderler Buluşması” etkinliğine katıldı. Söz konusu etkinlikte gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ali Babacan’ın gündeminde hayat pahalılığı ve işsizlik konuları yer aldı. Türkiye’nin en büyük sorunları arasında hayat pahalılığı ve işsizliğin olduğunu ifade eden Ali Babacan, ekonomideki sorunların temelinde ise hukuk ve özgürlük konularının olduğunu dile getirdi. Babacan açıklamalarında, yatırım ve istihdam için güven ortamının şart olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Ekonomi Gündemine Değindi

Türkiye’de 2002 ve 2015 yılları arasında, AK Parti bünyesinde 13 yıl boyunca ekonomi bakanlığı ve Türkiye Dışişleri Bakanı görevlerini yürütmüş olan, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir’de Ege Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) tarafından düzenlenen “ESİAD Liderler Buluşması” etkinliğinde açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ekonomi gündemine değinen Babacan, muhalefet partilerinden 6’sının “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” konusu üzerinde mutabakata vardığını hatırlattı ve bu konuyla ilgili olarak da çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Seçimi Kazanabiliriz Ama Türkiye’yi Kaybedebiliriz”

Babacan açıklamalarında “Demokrasimiz için çok önemli bir kazanımdır ama yeterli değildir. Bu sadece seçimlerden sonra Türkiye’nin ulaşmak istediği bir hedeftir. O geçiş sürecinin yol haritasıyla ilgili şu anda elimizde bir şey yok ve bu üzerinde çalışılması gereken bir konu” dedi.

Ali Babacan açıklamalarında 27 Mart tarihinde ikinci yuvarlak masa toplantısını yapacaklarını dile getirdi ve “Geçiş sürecinin yol haritasında çok detay var ve bunlar bugünden çalışılmazsa, hatta cumhurbaşkanı adayından bu ortak çalışmalara uyacağına dair taahhüt alınmazsa ileride Türkiye gerçekten kaotik bir dönem yaşayabilir. Seçimi kazanabiliriz ama Türkiye’yi kaybedebiliriz” dedi.

Exit mobile version