DEVA Partisi İzmir’den yerel seçim açıklaması: İyi çözümü getiren kazanır

HABER/ Didar DEMİRCİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar ve DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu, il binasında basınla tanışma toplantısı düzenlendi.  Toplantıda konuşan İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin devası olmak için çıktığımız yolda zorlu engelleri aşarak vermiş olduğumuz emeklerle bu günlere geldik. Bu başarı il ve ilçe teşkilatımızın daha çok yoğunlaşmasına heyecanımızın artmasına olanak sağladı. İlk günden bu yana ilkelerimizden taviz vermeyerek şahsımı yani teşkilatın içinden yetişen birine il teşkilatını teslim etti. Seçim oldu, seçimi bitirdik ama DEVA Partisi olarak samimi ve doğru bir şekilde seçim sonuçlarını değerlendiriyoruz. Seçimlerden önce neredeyse her konuda ortaya koyduğumuz eylem planlarıyla vatandaşlarımızın karşısına çıkmıştık” diye konuştu.

Yarınlar emektar teşkilatlarımızla büyüyecek

Ülkedeki ekonomik sorunlara dikkat çeken Karaosmanoğlu, bugün daha kötü bir yerde olduğumuzu vurgulayarak, “İzmir’in sorunları olduğu bilinmekle yerel idarenin merkezi idarenin desteğini alması gerektiğini kanaatindeyiz” dedi. Karaosmanoğlu, “Özgürlük ve hukuk alanındaki geriye gidişlere, ekonomik dar boğaza, kadın cinayetlerine, beyin göçüne dur demek için çalışacağız. DEVA Partisi Türkiye’nin çimentosu olacaktır. Yarınlar emektar teşkilatlarımızla büyüyecek” dedi.

Biz hayalimizden vaz geçmedik

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar da yoğun bir seçimi geride bıraktıklarını aktararak, “Baktığımız zaman muhalefet olarak kendi içimizde bir muhasebe dönemindeyiz. Muhalefette de bir yılgınlık hayal kırıklığının olduğunun farkındayız. O nedenle de kendi içimizde yoğun bir istişare sürecini başlattık. Ancak bizim amacımız Millet İttifakı olarak iktidara gelmek, güçlendirilmiş parlamenter sistemi hayata geçirmekti. Biz hayalimizden vaz geçmedik. Toplumdaki kutuplaşmayı önlemek, hukuk bazlı bir devlet kurmak için çalışmaya devam edeceğiz. Yerel seçimlere de biran önce başlamamız bu anlamda önemli. Bu nedenle de teşkilat kadrolarımızın tamamlanması önemli. Tüm bunları yaparken de etkin muhalefeti de sürdürmeliyiz. Meclis güçlü temsil olmadan etkin olmuyor. Bu anlamda yereldeki insanlar tarafından sorunların dile getirilmesi önemli. Bizim bu zamana kadar yaptığımız İzmir’de çözüm siyasetinin olması için çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu anlamda da sahada olacağız. Önümüzdeki günde de çalışmalarımıza başlayacağız” sözlerini kaydetti.

Genel seçimlerde sesimizi duyuramadık

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, genel seçimler sonrası yerel seçimlerde nasıl bir strateji izleyeceklerine ilişkin şu şekilde konuştu:

“Bizim Millet İttifakı’nda ana stratejimiz hep kazan kazan oldu. İzmir’de de biz bütün seçim boyunca CHP’nin gitmekte güçlük çektiği yerlerde bu bölgelerde kendimizi ifade etmeye çalıştık. Bunun olumlu etkisini de sadece İzmir’de değil Türkiye’de de gördük. Kahramanmaraş’ta sadece bir vekil çıkarken ikinci vekil de çıkarıldı. Bu vesileyle hep kazan kazan metodu izlemeye çalıştık. Millet İttifakı’nın ana hedefi farklı kitleleri bir araya getirerek pastayı büyütmekti o nedenle aynı strateji ile devam edeceğiz.”

Öte yandan birkaç konuyu seçmene anlatamadıklarının altını çizen Oktar, “Özellikle kırsal kesime baktığımızda 11 milyon seçmen var. Bunların sadece 7 milyonu Cumhur ittifakına oy verdi. Aradaki fark çok azdı. Propaganda makinası çok iyi çalıştı. Terör, din ve LGBTİ ile bağdaştırılan bir kara propagandayla karşılaştık. O zaman bizim doğruları daha çok çalışarak birebir orada olarak anlatıyor olmamız lazım. O nedenle birebir kapı kapı dolaşarak bunları yerel seçimlerde de anlatacağız” açıklamasını yaptı.

İzmir’de en iyi çözümü getiren kazanır

Son olarak Oktar, yerel ve merkezi hükümetin farklı partilerden de olsa kentin çıkarları için bir arada hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Oktar, “Her yönetimde olduğu gibi eksiklikler var. Bu eksikliklerin de istişare ile düzeltilmesi gerekiyor. Zaten yerel yönetimlerde rekabet başladığı zaman da o ilin sorunlarını ilçelerin sorunları belirleyecek. Buna yönelik hangi parti iyi çözümler getirecekse o kazanacaktır. İzmir’de yeni bir vizyonla çok daha hak ettiği noktalara gelecektir” dedi.

Exit mobile version