Kamu

Devlet 12-19 Temmuz tarihleri arasında banka hesaplarına 1100 TL yatıracak!

Türkiye’de devlet vatandaşlara çeşitli ödemeler yapıyor. Bu ödemelerden birisi de Kurban Bayramı ikramiye ödemesi. Kurban Bayramı’nın 1. günü bu yıl 20 Temmuz 2021’e 4. günü ise 23 Temmuz 2021 tarihine denk geliyor. Bu nedenle devletin ikramiye ödemelerini 12-19 Temmuz tarihleri arasında banka hesaplarına yatırması bekleniyor.

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon emekli Temmuz ayında ikramiye ödemesi alacaklar. Bu nedenle emekliler bayram ikramiyelerini ne zaman alacaklarını merak ediyorlar. Bu sene Kurban Bayramı ikramiyelerinin 12-19 Temmuz tarihleri arasında yatırılması bekleniyor. Tam tarihi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklayacak.

Emekli ikramiyeleri ne kadar?

İlk kez Temmuz’da emekli aylığı bağlananlara da bayram ikramiyesi ödenecek. Geçtiğimiz sene 1000 TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri bu sene 1100 TL olarak gerçekleştirilecek.

Emeklilere zam geliyor

Bayram ikramiyesinin yanında Temmuz ayında emekli maaşlarına zam da gelecek. 5 aylık enflasyon verisine göre zam oranı yüzde 6.39 olarak belirlendi. Haziran ayı verilerinin açıklanması ile beraber yapılacak zam ödemesi de ortaya çıkmış olacak.