Devlet 45 bin TL’den başlayan fiyatlarla satış yapıyor: Araba satın almak isteyenler çok sevinecek!

Pandemi devam ederken, dünyadaki çip krizi ve fabrikaların üretime verdiği aralar ile sıfır araç fiyatları yükseldi. Bu nedenle vatandaşlar ikinci el araç fiyatlarını araştırmaya başladılar. Devlet e-ihale yöntemi ile ikinci el araç satışları gerçekleştiriyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni araç listesinde 45 bin TL’ye araba satışı başlatıldığı görüldü.

Türkiye’de dar gelirli vatandaşlar icralık araç fiyatlarını merak ediyorlar. Ucuz fiyattan araba satın almak isteyenler için Ticaret Bakanlığı güncel araç ilanları yayınladı. Çeşitli markalardan oluşan listedeki araçların satışı e-ihale yöntemi ile gerçekleştirilecek. 18 yaşını doldurmuş olan kişiler ihalelere katılım sağlayabilecekler.

Teminat yatırmak gerekiyor

İkinci el satın almak için ihalelere teklif verilmesi gerekiyor. İhalelere katılmak isteyenlerin ise teminat yatırması gerekiyor. Sistemde teminatlar bir ihaleye bağlı olmayıp, kişinin serbest bakiyesindedir. Teklif verme, ödeme, iade gibi parasal işlemlerde gerekli tutar başvuran kişinin serbest bakiyeden düşülmektedir.

Exit mobile version