Devlet açıklama yaptı: O grup içerisinde yer alan vatandaşlara, e-devlet başvurusu aracılığı ile bin 100 TL geri ödemesiz nakit desteği verilecek! Devlet destekleri

Çin’in Wuhan kentinde 2020 yılında ortaya çıkan ve o günden bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, ülkemizde de etkilerini göstermeye devam ediyor. İlk çıktığı zamanlarda milyonlarca insanın ölümüne sebep olan bu virüs salgını, maddi kayıplara da yol açtı.

Dünya genelinde gümrük kapılarının kapanması, ülkeler içerisinde ki iş sektörlerinin çoğunun kepenk kapatması, vatandaşların bütçelerinin derinden etkilenmesine sebep oldu. Özellikle esnafların maddi kayıplar yaşamasına sebep olan virüs salgını, devleti harekete geçirdi. Pandemi sebebi ile geçim kapılarına kepenk vurmak zorunda kalan vatandaşlar için geliştirilmiş olan pandemi desteği, iki fazını tamamladı. İlgili destek, üçüncü fazı aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılmaya devam ediyor.

Pandemi Yardımı Nedir?

Pandemi yardımı, koronavirüs salgını sebebi ile çalışma hayatına ara veren vatandaşların bütçelerinin bir nebze de olsa rahatlaması amacı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan bir destek programıdır.

Pandemi yardımı kapsamında başvuruları kabul eden bakanlık, T.C. kimlik numaralarının son rakamlarına göre farklı zamanlar içerisinde başvuruya açmış olduğu yardım hizmeti karşılığında, başvurusu onaylanan vatandaşlara bin 100 TL ödemektedir.

Pandemi Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pandemi yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları, e-devlet aracılığı ile kabul edilmektedir. Vatandaşlar başvurularını, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre farklı günlerde yapmaktadırlar.

T.C. kimlik numarasına göre pandemi yardımı başvurusu şu günlerde yapılır:

Pandemi Desteğinden Kimler Yararlanamaz?

Pandemi yardımından kamu çalışanları, emekli maaşı alanlar, malullük aylığı alanlar yararlanamazlar.

Exit mobile version