Devlet anneler için harekete geçti: 2021 yılında 3 ödeme birden yapılacak!

Türkiye’de çalışan annelere devlet tarafından nakit destek ödemesi yapılıyor. Ödemeler, emzirme ödeneği, doğum yardımı ve bakıcı desteği olarak 3 ayrı kategori altında yapılıyor. Peki, 2021 yılında annelere sağlanan destek ödemesi ne kadar?

2021 yılı ile beraber maaş ödemelerinin aynı sıra pek çok destek ödemesine de zam geldi. Devlet annelere yaptığı işgörmezlik ödemesi miktarını arttırdı. 2020’de en düşük 7 bin 324 lira olarak yapılan doğum ödemesi 2021 yılında 8 bin 904 liraya çıkarıldı.

Ancak annelere yapılan ödeme miktarı maaşlarına göre farklılık gösteriyor. Maaş arttıkça ödeme tutarı da artıyor. Çalışan annelerin bakıcı destek ödemesinden de faydalanabiliyor. 0-2 yaş aralığında çocuk sahibi olan SSK’lı (4A) anneler bakıcı desteğine başvurabiliyorlar. 2021 yılı için bakıcı desteği her ay 325 Euro olarak kararlaştırıldı. Bakıcı desteğinden faydalanmak isteyen anneler, e-Devlet şifresi ile ‘www.sgkegitimlibakici.org’ ve ‘www.sgk.org.tr’ adresi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilirler.

Çalışmayan annelere de ödeme yapılıyor

Sadece çalışan annelere değil çalışmayan annelere de ödeme yapılıyor. Anne olan herkese ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklarda 600 lira para desteği, 202 TL emzirme desteği veriliyor.

Exit mobile version