Ekonomi

Devlet bankası araba satışına çıktı: Audi, Volkswagen, Fiat arabalar bu fiyatlardan satılacak!

Yükselen araba fiyatları araba sahibi olmak isteyen vatandaşları karamsarlığa sürüyor. Bu kapsamda ise güzel haber bir devlet bankasından geldi. Vakıfbank Kasım ayı içerisinde araç satışı yapmak için ilan verdi. Araba sahibi olmak isteyen vatandaşlar Audi, Volkswagen, Fiat marka arabalar için teklif verebilecekler.

Vakıfbank ihale ile araç satışı yapıyor. Bu kapsamda yeni araba satış ilanları yayınlandı. İlanlara vatandaşlar şubeye başvurarak ve muhammen bedelinin %5’i tutarındaki teminatı yatırarak teklifte bulunabiliyorlar.

Bu kapsamda banka tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Herhangi bir araca teklif verildiği anda, o araç için belirlenen 3 günlük ihale süresi işlemeye başlayacaktır. İhale için kalan süre ve o araca teklif geldiği, internet sayfamızda tüm müşteriler tarafından görülebilecektir. İhale süresi içinde, teklif vermek isteyen müşteriler, yukarıda açıklanan başvuruları yaparak ihaleye katılabilir. İhale bitiş saatine 30 dakika kala yeni bir teklif verilmesi veya mevcut bir teklifin arttırılması halinde, ihale bitiş saati, otomatik olarak 30 dakika daha uzatılacaktır. Bu şekilde uzatılmış bir ihalede, son 30 dakika içinde teklif verilmesi durumunda, ihale 30 dakika daha uzatılacaktır. Son 30 dakika içinde başka teklif gelmemesi durumunda ihale sona erecek ve en yüksek teklifi veren müşteri, ihaleyi kazanmış olacaktır.

Otomatik Teklif Artırma

İhale sırasında, her defasında sisteme giriş yapılmak suretiyle tek tek teklif verilebileceği gibi, sistem üzerinden belirlenecek bir üst limite kadar otomatik teklif artırma talimatı da verilebilmektedir. Otomatik teklif artırma, verilen üst limite kadar, Müşteri’nin verdiği teklifin üzerinde bir başka Müşteri tarafından teklif verildiği zaman, minimum artış tutarı kadar teklifin otomatik olarak arttırılması esasına göre çalışır.