Devlet başvuran vatandaşlara 827 TL ödeme yapacak!

Devlet vatandaşlara yardımlarını hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’de koronavirüs ile mücadele kapsamında bir çok destek vatandaşlara sağlanmaya başlanırken yaşlı vatandaşlar içinde destek veriliyor. Devlet tarafından yaşlı aylığı başvurusunda bulunmak için TC kimlik numarası bulunan kimlik belgesi dışında herhangi bir belge gerekmiyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlara ise aylık 827 TL ödeme gerçekleştiriliyor.

827 TL HESAPLARDA

Bu sene Temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranlarının hesaplanması ile beraber yaşlılık aylığına da zam geldi. 65 yaş üstü vatandaşların faydalandığı yaşlılık aylığı artık 827 TL olarak hesaplara yatırılıyor.

Henüz aylık için başvuruda bulunmamış olan vatandaşlar ise kimliği ile başvuru formu doldurularak başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

YAŞLI AYLIĞI KİMLERE BAĞLANIR?

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık almayan, yurt içi-yurt dışı ayrımı yapılmaksızın sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan, isteğe bağlı prim ödemeyen, uzun vadeli sigorta kollarına tabi olacak şekilde çalışmayan,

Aynı hanede ikamet edip etmediklerine bakılmaksızın kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden (2021 yılı için 852,53 TL) az
Kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda iaşe ve ibateleri dâhil olmak üzere sürekli bakımı yapılmayan veya yaptırılmayan,

65 yaşını doldurmuş olan, nafaka bağlanmamış veya nafaka bağlanması mümkün olmayan vatandaşlar, ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuru işlemlerini yapabilirler.

Exit mobile version