Devlet başvuru yapan engellilere aylık 851,95 TL ödeme yapıyor!

Türkiye’de devlet zor durumdaki vatandaşların mağdur olmamaları için çeşitli destek ödemeleri yapıyor. Bu kapsamda engellilere aylık 851,95 TL ödeme yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardıma başvurular nasıl yapılır? Kimler bakanlık tarafından yapılan yardımdan ne kadar faydalanabilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ‘Yaşlı ve Engelli Yardımları’ kapsamında engelli vatandaşlara aylık ödeme yapıyor. %70 ve üzeri engelliler bu yardımdan 851,95 TL olarak faydalanabiliyorlar.
Engelli yardımı sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olan kişilere yapılıyor. Aylığı alabilmek için 18 yaş üstü aile bireyi olmak gerekiyor. Ayrıca bakanlık tarafından yapılan yardımdan %40 ve üstü engelli raporu olan vatandaşlar faydalana biliyor.

Ödemeler ne kadar yapılıyor?

%40-%69 arası engelliler için 567,97 TL
%70 ve üzeri engelliler için 851,95 TL

Ödeme almak isteyen vatandaşların engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapması gerekiyor.

Exit mobile version