EkonomiGündem

Devlet desteği açıklaması: e-Devlet şifrenizle girip başvurun! 600 TL ödeme yapılacak

Dar gelirli hanelere destek ödemesi yapılıyor. Devlet tarafından yapılan ödemelerle ilgili araştırmalar yapılıyor. Aile Destek Programı kapsamında geri ödemesiz para veriliyor. Belirli şartları taşıyan ailelere 600 TL’ye kadar her ay ödeme yapılıyor. Paralar 12 ay boyunca her ay gerçekleşiyor. Toplamda 7200 TL ödeme yapılmış oluyor. Peki, desteğe nasıl başvuru yapılır ve kimler alabilir?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılabilecek.

YARDIM NE KADAR SÜRE VERİLECEK?

Destek 12 ay boyunca aylık düzenli olarak verilecek. Program Haziran 2022-Mayıs 2023 dönemini kapsıyor. 12 aylık ödeme desteğinin son ödemesi 2023 yılı Mayıs ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden haziran ayında gerçekleştirilecek ve söz konusu destek programı sona erecek.

DESTEK MİKTARI NE KADAR?

Hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak.

Aile Destek Programı’na başvuru şartları;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumunda başvurular geçersiz sayılıyor.