Devlet Hastanesinden Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Devletten sağlık raporu alma gerekli doktorlardan muayene olduktan sonra mümkündür. Raporda belirtilen her bir detay için muayene olunması gerekir. Muayene olmadan soru sorma şekliyle rapor verilmesi yasaktır. Raporun ne için alındığı ve hangi sağlık bilgilerini kapsayacağına bağlı olarak uygulanan tetkik ve muayeneler farklılık gösterebilir. Devlet hastanesinden sağlık raporu almak belirli koşullar dışında ücretsiz olarak sağlanır.

Sağlık Raporu Ne İçin İstenir?

Sağlık raporunun istenme sebebi kişinin bedensel ve ruhsal olarak yapmak istediği eyleme bir engel bulunmadığını belgelemektir. Birçok kurum eleman alacağı zaman kişiden sağlık raporu talep eder. Birçok resmi işlem için kişiden sağlık raporu talep edilir. Bu kişinin sağlık açısından elverişli olduğunu gösterir. Sağlık raporu şu işlemler için istenir.

Devletten Nasıl Tam Teşekküllü Rapor Alınır?

Devlet tam teşekküllü raporları randevu aracılığıyla verir. Randevu alma işlemi 182 numaralı çağrı hattını arayarak gerçekleştirilir. Çağrı hattına ulaştıktan sonra belirli bir tarih için randevu verilir. Belirlenen randevu tarihinde gerekli muayene ve tahlil işlemleri yapılır. İstenen tüm tetkikler yapıldıktan sonra fiyat belirlenir. Ne amaçla rapor alındığına bağlı olarak yapılan işlemler değişiklik gösterir. Dolayısıyla devlet hastanesinden sağlık raporu alma ücreti farklılık gösterir.

Kimler Sağlık Raporu İçin Para Ödemez?

Sağlık raporu parası ödemeyecek kişiler sağlık sigortasını kendi başına ödemeyen, başkasının bakmakla yükümlü olduğu ve muhtaç kişilerdir. Bu nedenle sağlık raporu için para ödemeyecek kişiler şu şekilde listelenir.

Sağlık Raporu İçin Hangi Belgeler Gerekir?

Sağlık raporunun gerektirdiği belgeler sağlık raporu için istenir. Bu belgeler olmadan sağlık raporu talep edilemez. Kişinin devlet hastanesinden sağlık raporu alırken beraberinde götürmesi gereken belgeler şu şekildedir.

Exit mobile version