Ekonomi

Devlet Katkısında Flaş Gelişme! Kanunda Önemli Bir Değişiklik Yapıldı!

Binlerce çalışanı ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Çalışana ek gelir sağlayan ve çalışma dönemlerinde zorunlu birikim yapmalarını sağlayan Bireysel Emeklilik Sistemine ilişkin yeni bir düzenleme getirildi. TBMM gündemine getirilen BES konusunda değişiklik, TBMM tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. İşte yeni BES sisteminin detayları…

Bireysel Emeklilik Sisteminde Yeni Değişiklik!

Bireysel Emeklilik Sistemi olarak bilinen ve milyonlarca vatandaşın zorunlu birikim yapmasını sağlayan BES sisteminde önemli bir değişiklik yapıldı. Resmi olarak yapılan açıklamaya göre TBMM Genel Kurulunda yeni Bireysel Emeklilik Sisteminin birinci bölümü kabul edildi.

Yapılan değişiklik şu şekilde ifade edildi; bankada bulunan yabancı ülkelerin merkez bankalarının para, alacak, mal, hak ve varlıklara artık haciz konulamayacak. İadesi talep edilen vergilere tutarın yüzde 50’si oranında teminat alınmadan yürütme durdurulamayacak.

Ayrıca BES’te belli bir süre bulunmuş olan vatandaşlar bir miktar ödeme alabilecek. Öte yandan devlet katkısının %30 olmasına da karar verildi. İş veren tarafından ödenenler hariç Türk vatandaşı katılımcılar ile Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun ilgili maddesi kapsamındaki katılımcılar adına bireysel emeklilik hesabına ödenen katkı paylarının yüzde 30’una karşılık gelen tutar, şirketler tarafından Emeklilik Gözetim Merkezi’ne iletilen bilgiler esas alınarak devlet katkısı olarak Emeklilik Gözetim Merkezince hesaplanacak. Alınan bu kararlar birinci bölümde bulunuyordu. Diğer bölümler için görüşmeler devam edecek.