Ekonomi

Devlet kurumları güçlerini birleştirdi: İŞKUR, KOSGEB ve SGK kendi işinin patronu olmak isteyenlere 65 bin TL verecek!

Bir süredir kendi işinin sahibi olmak için hayaller kuran ve bu hayali gerçekleştirebilmek adına adımlar atmaya çalışan ancak ekonomik şartların giderek daha da kötü bir hale gelmesinden ötürü nakde sıkışan gençlere, devlet kurumlarından müjdeli haber geldi. İŞKUR, KOSGEB ve SGK birleşerek, kendi işinin patronu olmak isteyen gençlere destek olacağını açıkladı.

Devlet kurumlarının resmi internet sitelerinde de yayınlanmış olan nakdi destek yardımı, geri ödemesiz bir şekilde gençlere ulaştırılmaya başlanmıştır. İlgili şartları sağlayan tüm genç girişimciler, KOSGEB tarafından geliştirilmiş diğer kurumlar tarafından da desteklenmiş olan bu hibe programına başvuru yapabilmektedirler.

KOSGEB Hibe Desteği!

KOSGEB’in geliştirdiği diğer kamu kurumlarının destekledi genç girişimci hibe paketi, daha çok eski hükümlülere ve engelli bireylere verilmektedir. Desteği üst limiti 65 bin TL olarak belirlenmiş olup, kuruma kaydı bulunan ve bazı özel şartları sağlayan tüm genç girişimcilere verilmektedir.

KOSGEB Hibe Desteği Başvuru Şartları

KOSGEB tarafından geliştirilmiş olan hibe desteği paketine başvuru yapabilmek için engelli ve eski hükümlü bireyler için ayrı ayrı şartlar belirlenmiştir. Eski hükümlü bireylerin yalnızca KOSGEB’e kayıtlarının bulunması ve KOSGEB Girişimcilik belgesi sahibi olmaları istenirken, engelli bireylerin bu şartlara ek olarak sağlık raporu ile belgeleyebildikleri yüzde 40 ve üzeri engellerinin olması gerekmektedir.

KOSGEB Hibe Desteğine Nasıl Başvuru Yapılır?

KOSGEB tarafından geliştirilmiş olan 65 bin TL üst limitli geri ödemesiz nakit desteğinden yararlanmak isteyen genç girişimcilerin, ilgili başvuru evrakları aracılığı ile en yakın KOSGEB şubesine gitmeleri ya da kurumun resmi internet sitesi aracılığı ile sisteme giriş sağlayarak başvuru yapmaları gerekmektedir.