Devlet kurumu elini taşın altına koydu ve 12 ay boyunca karşılıksız ödeme hizmeti sunacağını açıkladı! Aile Destek Programı başvurusu 2022

Yeni dönemde gelişen olumsuz ekonomik faktörler, vatandaşların alım güçlerinin düşmesine ve buna bağlı olarak da nakde olan ihtiyaçlarının artmasına sebep oldu. Bu kapsamda özellikle ihtiyaç sahiplerinin geçimlerini zora düşüren bu durum, devlet kurumlarını harekete geçirdi.

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ve bazı kategoriler altında dezavantajlı olarak değerlendirilen vatandaşlar için geliştirdiği hizmetler sayesinde yakından takip edilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde giderek artan enflasyon karşısında geçim derdine düşen vatandaşlar için yeni bir yardım modeli daha geliştirdiğini duyurdu. Bu kez kişi başına değil hane başına ödeme yapılacağını bildiren bakanlık, ilk ödemelerin bu hafta itibari ile Kurban Bayramı’ndan önce hesaplara yatacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 4 Milyon Haneye Karşılıksız Yardım!

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından birisi olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir sosyal yardım projesi daha geliştirdiğini duyurdu. Bakanlık, hane başına yardım yapılmasını sağlayacak yardım projesinin içeriğini kamuoyu ile paylaşırken, program kapsamında 4 milyon haneye ulaşılacağını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yeni Yardım Ödemeleri Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni yardım modeli olan Aile Destek Programı kapsamında hanelere ulaştırılacak olan yardım tutarlarının, haneden haneye değişiklik göstereceği bilgisi kaydedildi. Bakanlık, ilgili yardım tutarlarının 450- 750 TL aralığında olacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hane Yardımı Ayrıntıları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni yardım modeline, hali hazırda devletten yardım alan ihtiyaç sahipleri de başvuru yapabileceklerdir. Başvurular e- devlet, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve Sosyal Hizmet Müdürlükleri aracılığı ile kabul edilecektir.

Exit mobile version