Personel Alımı

Devlet Personel Bakanlığı, Farklı Alanlarda 1613 Ön Lisans Mezunu Alacak

Devlet personel bakanlığı, farklı alanlarda olmak üzere 1613 ön lisans mezunu alacağını duyurdu. Peki, bu alımlar için gerekli başvuru şartları nelerdir? Hangi kamu kurumları kamu personel alımı yapacak? İşte yanıtlar…

Kamu kurum ve kuruluşlarında, 1613 ön lisans mezunu kamu personeli olarak işe alınacak. Başvurular ise internet aracılığıyla ya da kurumların resmi web siteleri ile yapılacak. Peki, ön lisans mezunu kamu personel alımları için başvuru şartları nelerdir? Ön lisans kamu personeli ne kadar maaş alacak? Hangi kurumlar kamu personeli alımı yapacak? İşte diğer soruların yanıtları…

Ön lisans mezunu kamu personel alımı başvuru şartları neler?

Başvuru yapacak adaylardan beklenen şartlarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, atanacakları görevi yapmalarına engel olabilecek bir sağlık sorunu ya da sakatlığı olmaması durumu yer alıyor.

Belirlenen şartlara uyan herkes kamu personel alımı için başvuru hakkına sahip olacak.

Ön lisans kamu personeli ne kadar maaş alacak?

Kamu personellerine yapılan zam dahilinde, devlet kurumlarında işe başlayan ön lisans mezunları yaklaşık olarak 33 bin tl maaş alacak. Yapılan zam ile birlikte kadronun durumu da göz önüne alınarak maaşın 40 bin TL’yi aşması bekleniyor.

Hangi kurumlar kamu personel alımı yapacak?

Kamu sektöründe göreve alınacak olan personel alımlarında adayların en az ön lisans mezunu olmalarına dikkat edilecek. Yapılan başvurular arasından 1613 kişi kamu personeli olarak işe alınacak. Alımlar, farklı kurumlar aracılığı ile yapılacak.

Kamu personeli yapan kuruluşlar içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı, Düzce Belediyesi, Danıştay, Ticaret Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ege Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Diyanet İşleri Bakanlığı ve Sultangazi Belediyesi gibi kamu kuruluşları yer alıyor.

Kamu personeli alımları ve başvuru yapmak için detaylı bilgiye ulaşmak isteyen adaylar, ilgili kamu kuruluşlarının resmi web siteleri üzerinden bilgi edinebilirler.