EkonomiGündem

Devlet vatandaşlara bayram harçlığı veriyor: Hemen e-Devlet’ten başvurun! Herkes alabiliyor

Devlet vatandaşlara bayram harçlığı veriyor. Aile Destek Programı kapsamında milyonlarca kişiye bayram harçlığı veriliyor. Bayram harçlığı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak. Ödeme miktarı da belli oldu. Destek kapsamında başvurusu kabul edilen herkese 750 TL verilecek. Peki, bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır, kimler alamaz?

BAYRAM HARÇLIĞI VERİLİYOR

Bayram harçlığı desteği açıklandı. Devlet milyonlarca vatandaşa 750 lira bayram harçlığı verecek. Şu anda herhangi bir şekilde sosyal yardım parası alınsa dahi bayram harçlığı başvurusu gerçekleştirilebiliyor. 2023 yılının Mayıs ayında sona ermesi planlanan Kurban Bayramı destekleri de bu hafta içerisinde yapılacak.

BAYRAM HARÇLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Aile Destek Programı’na başvuruda bulunabilmek için iki seçenek bulunmaktadır. İlk olarak E-Devlet sistemi üzerinden bunu online olarak gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet şifresi olmayanlar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bizzat müracaat etmelidirler.

BAYRAM HARÇLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bayram harçlığı başvuru şartları şöyle sıralanmaktadır: – T.C. vatandaşı olmak – Mavi kart sahibi olmamak – 18 yaşından büyük olmak – Türkiye’de ikamet etmek.

KİMLER BAŞVURAMIYOR?

Aile üyeleri arasında memur, noter, kamu işçisi, muhtar, yurtdışında çalışan veya yurtdışı borçlanan, özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişiler bulunuyorsa bayram harçlığı alamıyorsunuz.